Следва

We love: пак деца с Gucci Pre-Fall 2020

Подсвирквай си така - и всяка дреха в миг ще заблести от чистота!

След обстойно проучване за това възможно ли е безопасно да приложим химическо чистене вкъщи, стигаме да извода, че не само напълно възможно, но и съвсем лесно.

 

All fashion преди 3 години

За капризните материи в гардеробите ни наложените карантинни мерки не се отразяват благоприятно - особено когато се нуждаят от посещение в химическото чистене. Ако ситуацията не може да изчака приключването на извънредното положение - например нанесли сме щета от червено вино върху любим блейзър или пък просто искаме да облечем копринена риза за следобедното си мартини, намираме постижимо и не много трудоемко решение да се справим със ситуацията вкъщи.

Ето и от какво се нуждаем:

Малка купичка
175 ml вода
60 ml оцет
1 чаена лъжичка боракс (намираме в аптеката)
1 чаена лъжичка белина на прах с активен кислород
5 до 10 капки етерично масло по избор
Калъфка за възглавница с цип
Малка кърпа

В купата смесваме вода, боракс, оцет и белина на прах, след което добавяме капките етерично масло - тази стъпка не е от задължителните, но гарантирано ще придаде невероятен аромат на дрехите. Бораксът и белината са активните почистващи съставки в тази смес, а оцетът премахва неприятните миризми. След като сместа е добре разбъркана, напояваме обилно малката кърпа и изтискваме излишната течност. Поставяме дрехите в калъфката, заедно с напоената кърпа, закопчаваме и поставяме в сушилнята. Сушим за 30 минути на високи градуси, след това изваждаме.

Възможно е дрехите да са все още леко влажни - поставяме ги на закачалка и изчакваме да изсъхнат, а завършващата стъпка е гладенето, ако разполагаме с уред за гладене на пара - страхотно, ако не - и обикновената ютия ще свърши работа.

Et voila!

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.