Следва

Street Style: Queens in Jeans

Дизайнери за следене: жените, творящи за жени

Жените начело на младите модни брандове

 

All fashion преди 3 години

Модната индустрия, подобно на целия останал свят, е изправена пред безпрецедентна ситуация, изискваща много работа, здрава мисъл и позитивна нагласа, за да бъде преодоляна.

За младите и все още развиващи се брандове предизвикателството е още по-голямо, затова днес използваме момента да привлечем внимание към тях и по-специално към част от любимите ни имена, създадени и ръководени от жени, блестящи примери за смислен дизайн, качествено изпълнение и комерсиален успех, така необходим за оцеляване в конкурентната среда.

WANDLER
Базираният в Амстердам бранд е основан през 2017-та от Елза Уандлър, а популярността му расте с всеки изминал сезон. Минималистичната естетика на чантите, а от скоро и на линията обувки, произведени в Италия, печели сърцата на множество инфлуенсъри, модни редактори и бутици не само в Европа, но и по света.

Елза Уандлър

LA COLLECTION
La Collection се превръща в епитом за луксозни, минималистични и изработени основно от коприна дизайни, специфични на вид, но всъщност богато приложими в красивото ежедневие. Основателката на бранда се казва Флоранс Кулс, родом от Белгия и базирана в Антверпен, а La Collection всъщност съществува едва от 2017-та насам.

Флоранс Кулс

HUNTING SEASON
Hunting Season е луксозен бранд за чанти, изработени от екзотични кожи в Колумбия, а основателката е Даниеле Корона. Основан през 2006г., брандът се радва на огромен успех, дизайните се продават в едни от най-големите онлайн ритейлъри, а най-разпознаваемият модел е чантата-кутия.

Даниеле Корона

LIZZIE FORTUNATO
Lizzie Fortunato прави едни от най-нежните бижута на пазара, като брандът е основан още през 2008г. от двете близначки Лизи и Катрин - Лизи се занимава с дизайна, а Катрин с финансовата част на бизнеса. Бижутата се отличават с употребата на естествени флуидни на вид форми, барокови перли и злато.

Лизи и Катрин Фортунато

MANSUR GAVRIEL
Зад познатото име застават Рейчъл Мансур и Флориана Гавриел, приятелки от дълги години, които обединяват дизайн силите си, за да създадат висок клас линия чанти на достъпни цени. Днес брандът се развива прекрасно, а приятелките дори разширяват line up-а с дрехи и обувки.

Рейчъл и Флориана

MARINA MOSCONE
Сестрите Марина и Франческа Москоне поддържат италианското майсторство и дух живи със своя млад бранд, ориентиран към луксозна линия прет-а-порте. Основано едва през 2016-та, името Marina Moscone се характеризира с прецизни форми, съблазнителна естетика и луксозни материи, а последната им колекция, представена през февруари тази година по време на седмицата на модата в Ню Йорк, се нарежда в класацията на Vogue на една от най-добрите 10 колекции.

Марина Москоне

AMINA MUADDI
Амина Муади е силно разпознаваемо име в модните среди - освен дизайнер на впечатляващи обувки, младото момиче е и инфлуенсър, използващ връзките и популярността си, за да подсигури комерсиалния успех на своите дизайни. Амина работи като дизайнер на обувки от повече от 10 години преди да основе настоящия си бранд, а за направата на силуетите и разточителните декорации тя споделя, че се вдъхновява от своите йорданско-румънски корени. 

Амина Муади 

More All fashion