Бъдещата белгийска кралица постъпи във военна академия

Бъдещата белгийска кралица постъпи във военна академия

Like father, like daughter

Малко преди световните граници да бъдат затворени вследствие от коронавирусната пандемия и последвалата социална изолация, белгийската принцеса Елизабет, 18, успя да се завърне у дома в Брюксел от Уейлс, където се обучава в престижния UWC Atlantic College. Тази седмица стана ясно, че наследницата на трона тръгва по стъпките на баща си и то доста уверено - бъдещата кралица на Белгия постъпва в Кралската военна академия, като обучението й ще започне през есента на 2020 година.

Решението е съдбоносно, колкото и до голяма степен предопределено - Елизабет, в момента херцогиня на Брабант, по всяка вероятност ще наследи баща си Крал Филип II в бъдеще, откъдето следва да придобие нужното обучение. Кралят на Белгия също е възпитаник на Кралската военна академия; обучава се там от 1978 г. до 1981 г.


19-годишната дъщеря на кралица Рания е първата жена пилот в Йордания


Елизабет е най-голямата от дъщерите на Крал Филип и Кралица Матилда и въпреки че има две по-малки братчета, именно тя е наследница на трона.

Припомняме, че това е възможно, благодарение на закон от началото на 90-те - без приемането му, първи за трона би бил по-големият от братята й. Когато Крал Филип абдикира, Елизабет ще се превърне в първата Кралица в историята на Белгия. Нямаме търпение да видим това все още много младо, но фино и стилно момиче начело на страната си!

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.