Следва

Карантината на известните: Шарън Стоун, 62, everyone!

Денят, в който Даяна и прочутата й "рокля на отмъщението" шокираха света

“I don’t give a damn” dress.

Celebrities преди 3 години

Защо малката черна рокля с отворена линия на раменете, носена от принцеса Даяна през 1994-та, влиза в историята като "роклята на отмъщението“?

В нощта, за да сме точни - на 29-ти юни, в която Принцесата носи тази дреха, Ди нарушава всички кралски протоколи. Дължина над коляното, смело деколте, високи токчета - всичко, което носи, е строго забранено. Даяна вероятно никога не би се решила на подобна стъпка, ако тя не съвпада точно с признанието на съпруга й, принц Чарлз, излъчено по националната телевизия същата вечер, в което той открито говори за романса си с Камила Паркър Боулс и многогодишния си нещастен брак с Даяна.

Лейди Ди знае, че принцът планира да разкаже всичко на пресата и във въпросния ден няма никакво желание да излиза. В последния момент променя мнението си и решава да се яви на благотворително събитие, става въпрос за Vanity Fair’s annual fundraising event,  като е, разбира се, напълно "въоръжена". Вместо предварително подготвен тоалет от Valentino, който отговаря на всички канони на кралския дрескод, тя решава да облече коктейлна рокля на гръцката дизайнерка Christina Stambolian, която дотогава чака своето време. Дрехата от черен шифон е много смела и секси, а медиите мигновено улaвят намерението - Даяна никога не e изглеждала толкова грандиозно. В стиловия избор, отлична комбинация от смелост, непукизъм и самоувереност, плюс доза агресия, принцесата иска отмъщение, и го получава. 

"Това е класическият случай, в който жената носи роклята, а не обратното", категорични са модните критици товава, а и сега. Минироклята е комбинирана с богато перлено колие, червен лак на ноктите и малка чанта плик, а жената, която я носи, изглежда вярна на себе си, уверена в своята красота и всъщност много щастлива.

Припомняме, че към онзи момент разводът на Чарлз и Даяна е в ход, двамата са във фактическа раздяла от 1992-ра, но бракораводното дело се точи цели 4 години. Черната "рокля на  отмъщението" на Ди е емблема на времето, в което Даяна се отърсва от зависимостта си от кралския двор и статута си на необичана съпруга, и поема пътя на себеутвърждаването и докосването до личното, единствено важно щастие.   

More Celebrities

Обичта на известните: Дуа Липа и Калъм Търнър

Celebrities преди 11 часа

По лицето на Дуа Липа четем комфорта, извиращ от избраната за любовна среща визия - дънки, (не)обикновен топ и прекрасна Bottega Veneta, като не пропускаме балетните пантофки на дупки от модна къща Alaia. А може би блясъкът в очите идва от друго... 

Хайди Клум, Кайли Миноуг, Сидни Суини на наградите People's Choice

Celebrities преди 1 ден

Наградите People's Choice Awards се проведоха в Санта Моника, Калифорния и по традиция привлякоха куп интригуващи личности, сред които Меган Фокс, Сидни Суини, Били Айлиш, Кайли Миноуг, Хайди Клум, Том Хидълстън, Лени Кравиц и др.  

Супер сладко: учителка вдигна сватба в училище, за да сподели момента с учениците си

Celebrities преди 2 дни

Кейти Коркън безспорно има специална връзка с учениците си. Учителка в началния курс, тя очевидно не може да си представи сватбата си без присъствието на любимите деца, с които прекарва дълги часове всеки ден, затова решава да направи празника точно в училището, в което преподава.