Следва

Ваканцията на известните: Сара Джесика Паркър, или как ни се иска да изглеждаме на 55

Глътка свеж въздух с LG DualCool климатик и PuriCare пречистватели

По-чист въздух, по-нисък разход на енергия с новия климатик от LG и вече утвърдените пречистватели за въздух.

All About Life преди 3 години

Дори и да не си даваме сметка, когато прахът се настани в дома ни започваме да го усещаме с всяка глътка въздух. За хората с алергии това чувство е още по-осезаемо и прераства в кихане, сълзливи очи и запушен нос. Пречиствателите за въздух на LG са вече утвърдени, че помагат в такива ситуации, а сега най-новото попълнение сред климатиците на LG - DualCool също е снабден с пречиствателна система.

За да пазим дома си от алергени и прах е нужно голямо внимание, а DualCool и PuriCare се грижат за това с особена лекота. Те помагат да се следи нивото на вредни частици у дома. Това става както на дисплея на самите уреди, така и през приложението LG ThinQ – от там може да се извади статистика за качеството на въздуха на дневна, седмична, месечна, годишна база.

LG DualCool климатик
Климатикът с двоен инвертор LG Dualcool и умен контрол през ThinQ е едно от новите попълнения в семейството на LG и извършва работа 2 в 1 – на климатик и пречиствател.
Като климатик, DualCool е тих и ефикасен, той използва двойноротационен инверторен компресор, за да работи по-ефективно, по-тихо и с по-малко разход на електроенергия. За още повече удобство той използва изкуствен интелект, за да научи навиците на потребителя и да насочва въздушната струя към него или да я насочи в друга посока, каква е оптималната температура за потребителя и други подобни удобства.

Елегантният дизайн на климатика на LG го прави лесен за монтаж дори от един човек, плъзгащия се EZ филтър се изважда и почиства с едно движение, а големият дискретен дисплей показва текущото потребление на енергия и помага на потребителите да следят колко електроенергия харчат в реално време.

Пречиствателните му свойства се изпълняват от специална система, която се състои от йонен дифузер, който пляризира вредните фини частици, магнитен филтър, който улавя поляризираните частици с размер от 0,1 фо 10 микрона и система от сензор и диплей, които засичат и показват състоянието нс въздуха според предварително зададени норми за концентрацията на размера на вредните частици – PM 1.0, PM 2.5, PM 10.0.

LG PuriCare
При пречиствателите на LG е важно да отбележим, че повечето пречистватели третират частици с размер до 2.5 микрона (PM 2.5), а пречиствателят на LG премахва частици с размер до 1 микрон (РМ 1.0). Това са частиците, които преминават естествените защити на носната и устната кухина, стенитe на алвеолите в белите дробове и попадат директно в кръвоносната система защото са твърде малки. Ако се опитаме да си представим нагледно колко е това – около 100 пъти по-малко от човешки косъм.

Друго основно предимство на LG PuriCare е това, че им 360° дизайн. Той абсорбира въздух от всички посоки за да хване и най-малките частици, които витаят във въздуха защото е кръгъл а пречистеният въздушен поток достига до всеки ъгъл на стаята. Въртящият се Booster допълнително спомага чистия въздух да достигне на 7.5 м във всяка посока на стаята а капацитета на малкият и съответно големият модел е 58м2 и 91 м2.

Booster главата е снабдена и с малък екран, който показва състоянието на въздуха във всеки момент. Чрез бутоните на него самия или през приложението LG ThinQ могат да се настройват различни режими, време за работа, сила и посока на струята, но най-добрият вариант е да оставите умния режим да прецени ситуацията и да регулира режима спрямо нея.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.