Следва

Стил урок на седмицата: 7 grown-up начина да носим кроп топ

#TheLatest: Better, брандът с умисъл на украинския директор на Vogue

THE LATEST IN FASHION

All fashion преди 3 години

Джули Пелипас, моден директор на украинския Vogue и изтъкната стрийт стайл знаменитост, стои зад един от най-свежите нови брандове на пазара. Better е името на новото творение на модната звезда и се основава на концепцията, според която самата Пелипас гради своя изключителен гардероб. Тя споделя, че почти през целия си живот рециклира аутфитите си, пазарува second hand и най-вече костюми, изключителен подпис в нейния стил.

В интервю пред британския Vogue тя споделя, че приема като лична мисия да помага за по-устойчивото бъдеще на модната индустрия: "Що се отнася до дрехи, можем да се справим по-добре, можем да създаваме красиви неща етично и с мисъл. Това е едновременно предизвикателство и магия."

Безупречният минималистичен стайлинг маниер на Пелипас се наблюдава не само в сесиите, които създава за украинското издание на модната библия, но и в Better, В същността си брандът представлява малка селекция от костюми, изрядно изработени с мисъл, че ще останат задълго в гардеробите на своите притежатели.

Стилистката споделя още, че планува създаването на бранда през последните три години, а първата колекция, пусната в началото на месец юни, е озаглавена 00 drop и идва с 46 визии. Всеки един дизайн подлежи на апсайклинг - използват се стари, непотребни материи,, които Пелипас лично набира от родния си Киев, за да се създаде нещо ново и стойностно, затова и бройките са силно ограничени.

Better

Силуетите на дрехите са вдъхновени от мъжкия тейлъринг и видни фигури като Ърнест Хемингуей и руския авангарден артист Казимир Малевич - всеки костюм е така създаден, че да побере до три различни размера, нагаждайки се около фигурата на носещия го. Обемните мъжки кройки са слабост на Пелипас още от гимназиалните й години, когато всичко стартира със старите костюми на дядо й, които тя прекроява, за да подхождат на високия й ръст: "Обожавах как се чувствах, ходейки на училище с някой от кремавите костюми на дядо ми. Това искам да направя и с Bettter - да накарам всеки, който го носи да разбере, че това не е просто случайна покупка, а вещ, която ще остане, нещо специално, точно както сакото на дядо ми."

Better

Производството на дизайните е изцяло устойчиво, но Пелипас също така иска да повлияе положително на начина, по който пазаруваме - дрехите не могат да се закупят като единичен елемент, а като цял сет - костюм от две части, заедно с една или две ризи по избор и един или два тишърта. Идеята е не само да се построи цялостна визия, взета сякаш назаем от личния гардероб на модното гуру, но и да пазаруваме отговорно. Апелираме идеята и пазаруваме сетовете на Better.us, като цената варира между 400 и 800 паунда, в зависимост от дизайна.

More All fashion