7 трика за ефикасна слънцезащита при спорт на открито

7 трика за ефикасна слънцезащита при спорт на открито

Нанасянето на слънцезащитен крем е безспорно най-ефективният и популярен метод за предпазване на кожата от вредното въздействие на слънчевите лъчи.

Въпреки че добре го знаем и нанасяме подходящите продукти редовно и почти религиозно, неведнъж ни се е случвало да получим изгаряне няколко часа по-късно, особено при активности на открито. Летният сезон най-после предразполага да се отдадем на любимите си спортни занимания навън, а за да не се налага да се лишаваме от тези така приятни удоволствия, следва да предприемем няколко важни, но лесни за изпълнение стъпки, които не просто ще ни предпазят от слънчево изгаряне, но и от вредите от слънцето в дългосрочен план. Когато говорим за спорт, съществуват няколко особености, които трябва да се вземат под внимание.

Правилно количество крем
По-голямата част от хората не използват достатъчно количество слънцезащитен крем, което води до множество щети, като изгарянето е най-малката от тях, но единствената, която се отразява на момента. За правилно покриване на цялото тяло са необходими 42 грама крем или една чаша за шот, пълна догоре, всичко под тези граници е крайно недостатъчно.

Алтернативни текстури
Разбира се, кремовете и лосионите са най-често срещаните текстури на пазара, но когато говорим за спорт на открито, където правилното и достатъчно често нанасяне е от особено значение, най-удобно ще е, ако се преориентираме към слънцезащитен спрей. Photoderm MAX Brume solaire SPF 50 от BIODERMA осигурява много висока защита в целия UVA-UVB слънчев спектър и предпазва от вредното въздействие на UV лъчите и свободните радикали, благодарение на съдържащите се антиоксиданти. Освен надеждната защита, продуктът осигурява и максимално улесняване на процеса по нанасяне - под формата на спрей, формулата позволява ефективно покритие без да е необходимо разнасяне с ръце, работи идеално и върху мокра кожа, превръщайки се в незаменим защитник за спортуващите на плажа, както и за тези от нас, които не харесват плътните текстури.

С незабавен освежаващ ефект, Photoderm MAX Brume solaire SPF 50 е също така силно водоустойчив, задължителна особеност при спортуването навън, защото иначе потта отнема от покритието и оставя кожата незащитена. Формулата е некомедогенна и разработена според екобиологичните принципи, целящи да запазят екосистемата на кожата и да подсилят естествените й механизми.

Избиране на по-висок фактор
При активности на открито е добре да изберем SPF 30 и нагоре, по-ниските стойности не осигуряват надеждна защита за продължителен период от време. Също така трябва да се вземе под внимание, че повечето хора не нанасят слънцезащитния продукт достатъчно често и достатъчно обилно, както споменахме по-горе. При пестеливо нанасяне си осигуряваме не повече от една четвърт от фактора, което е между SPF 7 и 8, или иначе казано - нищо.

Photoderm Brume Solaire SPF 30

Да не забравяме лицето

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.