Следва

Какво ново: 26 световни издания на Vogue с общ проект за НАДЕЖДАТА

Ашли Греъм гола-голеничка в нова сесия за ELLE

Моделът и семейството й позират за френското издание

All fashion преди 3 години

Противно на практиката в кариерите на повечето си колежки, след раждането на сина й Исак, 32-годишната Ашли Греъм далеч не изчезна от страниците на лъскавите модни списания, в чиито редици бе редовно присъствие и преди това - макар че карантината и наложителните мерки за социална дистанция пречат на повечето екипи и модели да вършат работата си по "старомодния" начин, редакторите на все повече списания прибягват към различни креативни начини, по които да заснемат кориците си.

Така от ELLE например, представят дигитални, собственоръчно заснети сесии, а героите в най-новия брой на френското издание са Ашли Греъм, съпругът й Джъстин Ървин и сина им Исак. Половинката на известния plus-size модел се дипломира от Училището за визуални изкуства в Ню Йорк, което по презумпция му отрежда фотографската роля и резултатът е повече от задоволителен, но това, разбира се, до голяма степен се дължи на факта, че снима и двете си най-любими същества...

Фоторазказът е заснет в семейното ранчо в Небраска, където тримата прекарват карантината си. В прилежащото към сесията интервю пред актрисата Кристен Бел, Греъм говори за body-позитивизма, процесът на приемане на новата й, следродилна фигура и промените в начина на живот, произтичащи от майчинството.

Типично в свой стил, моделката заявява, че стриите и белезите от раждането я карат да се чувства като супергерой!

"Поглеждайки новите си стрии и всички други външни белези на промяна, започвам все повече да се убеждавам, че жените притежават характеристиките на супергерой. Телата ни са създадени, за да създават живот. Да родиш е едно от най-прекрасните неща, но осъзнах това за себе си едва когато станах майка. Преди бременността, естествено, вярвах, че жената може и трябва да харесва себе си такава, каквато е създадена, но след това преживяване, трябваше да преосмисля отношението си към самата себе си. Започнах бързо да наддавам килограми и отначало новопоявилите си по корема ми стрии ме ужасиха. Когато се роди Исак обаче, осъзнах, че стриите не са просто белег от определена житейска "битка" - те са спомен за една кардинална промяна", споделя Греъм.

Моделът й съпругът са щастливи, че имат възможността да се усамотят в Небраска толкова рано след раждането на Исак, защото по този начин могат да му отделят цялото си внимание:

"Кърмя, сменям памперси и всеки път, когато включа Zoom, си правя нова снимка", разказва за ежедневието си младата майка.

Пред Кристен Ашли признава още, че продължава да се бори с retouching-а на снимките и записите, към който модната индустрия е пристрастена:

"Позволих на модната индустрия да притежава контрол на тялото ми, но моментът на истината дойде и си казах: "Достатъчно - оттук насетне ще правя каквото поискам!" Промените в личния и професионалния живот не са лесна работа, но за тази кауза съм готова да пожертвам колкото време е нужно", завършва обещаващо интервюто си моделът.

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.