Следва

Искаме да сме тя: кралица Летисия в това розово

Новите хибридни модели Renault Clio и Capture are everything

Новите хибридни модели на Renault, живи, истински, удобни, са тук! 

All About Life преди 3 години

Какво следва в автомобилното бъдеще? Вглеждаме се в огледалните повърхности на новите Renault Clio и Captur и откриваме отговора. Виждаме не само едно автономно, електрическо и свързано утре, но и най-добрите хибридни автомобили досега, полу-електрически версии на класиките, с най-новите двигатели на компанията. Двата модела от новата E-TECH хибридна и plug-in хибридна гама на марката: Renault Clio E-TECH Hybrid и новото Renault Captur E-TECH Plug-in Hybrid удовлетворяват всяка наша нужда: комфорт, екологичност, иновации и стил. Возим се във всяка от тях с най-голямо удоволствие и много (ама много) стил!

Renault Clio E-Tech Hybrid

Свързваща линия между два свята, Clio е познатият на всички комфорт с вградено преживяване “електрически автомобил“. Впечатляващият хибриден двигател E-TECH има увеличен електрически пробег, стартира пъргаво и лесно надхвърля очакванията, които имахме към старите хибриди.

Вътре ни чакат 9,3-инчов екран, превърнат в мултимедийна станция с новата услуга Renault EASY CONNECT. Отвъд забавлението, модерните системи за помощ на водача впечатляват. Откриваме и система за поддържане на скорост и пътна лента, както и функции от автономност второ ниво, като спиране и потегляне при тежък трафик.

Хибридите ускоряват без да се замислят – от 80 до 120км/ч само за 6,9 секунди. Трябва да благодарим на хибридният двигател със 140 к.с., който пести максимално и дава нужната динамика на пътя.

Съчетаната работа на системата за възвръщане на енергия, обема на батерията и ефективността на новия E-TECH двигател, значи едно – 80% от пътя в града ще карате изцяло в електрически режим. Не само, че означава намалени емисии, значи и по-малък разход на гориво – до 40%.

Renault Captur E-TECH Plug-in Hybrid

Всяко начало е електрическо, въртящият момент – неусетно бърз, като в изцяло е-автомобил. Не само това, бързата реакция на електрическия мотор е достъпна и при ускорение на всякакъв път. Зареждаме го на станция или у дома, а ако забравим, Plug-in става нормален хибрид, все така реакционен и жив.

Електрическият мотор дава свобода. Различните системи на колата – като Pure, Sport или E-Save се грижат за нуждите ни на всекидневна база. Pure мигновено превключва на електрическо задвижване, Sport комбинира оптимално работата на двигателите и ни помага да изпреварваме, сякаш е нищо, а E-Save прехвърля магистралните километри на двигателя с вътрешно горене, та като стигнем в града, да сме маневрени и зелени.

С двигателя E-TECH Plug-In Hybrid сме в сигурни ръце. 160-те конски сили могат да бъдат моментно бързи и очаквано издръжливи. Тихо е, дори с работата на всички двигатели. С електрическия мотор, можем да пътуваме до работа само на ток, а през уикенда да се насладим на природата без да мислим за батерията. А консумацията е тъй малка, че едва обръщаме внимание на значително занижените емисии.

За да минем в изцяло електрически режим, натискаме бутон EV (вместо Stop/Start), а e-shifter скоростният лост е с функция “Brake” за максимално възвръщане на енергия. Виждаме и най-големите в категорията автомобили екрани – 10,2 инча за дигиталното табло и 9,2 за мултимедийната система. Всяка информация за живота на батерията, колко енергия печелим и текущото й ниво, може да бъде видяна и на двата.

More from View Sofia

Ден на народните будители: разказваме за сестрите Стела и Ралица Каменови и как карат да заживеят наново потъналите села на България

All About Life преди 2 години

Българското село Живовци технически вече не съществува. Когато комунистическото правителство решава да построи язовир през 1966 г., селяните унищожават собствените си домове, за да направят място на новия водоем. Язовир "Огоста" залива празната равнина, където някога се издига селището.  

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.