Christian Dior, Spring-Summer 2021 READY-TO-WEAR

Пространството за шоуто на Dior в градините на Тюйлери напомня вътрешността на готическа катедрала със 7-метровите цветни витражи, аранжирани за целта.

Работата е на италианската художничка-феминист Лучия Маркучи, на която Dior посветиха мини-филм, представен непосредствено преди шоуто.

Мястото зад витражите бе заето от женски хор, под чийто съпровод дефилираха моделите.

В самата колекция не присъстват гръмки феминистски лозунги. Фактурата и окраската на повечето дрехи силно напомнят домашен текстил: плътни пелерини с орнаменти, комплекти от къси шорти с бюстие, прозирни дълги туники, пончо с ресни, скъсени панталони и сетрета - всичко внушава релакс, доверие и невероятно удобство.


Мария Грация Кюри

Сака с кройка на кимоно изобилстват във всички вариации на денима, мантата са красиво изтъкани със симетрични шарки, техниката тай-дай е уважена достойно.

Издължените поли и рокли от вечерната линия са украсени с едри пейсли мотиви. Кръстовете са пристегнати с тънки, двойни колани, лицевата кожа е характерен детайл, обувките са ниски, бижутата - бедиунски, напластяванията - великолепни.

Колекцията е дело на Мария Грация Кюри - творческият шеф на Диор, съвместно с Нани Страда - италиански дизайнер на функционални дрехи, гений в конструирането, работила дотук с марки като Max Mara и Fiorucci, а от края на 90-те - шефка на дизайн лабораторията към Университета на Милано.

 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia