Следва

Точно тази шапка!

Acne Studios, S/S 2021 READY-TO-WEAR

Classical Acne!

Runway преди 3 години

Палитрата в новата колекция на Acne Studios сякаш проследява цял един дълъг пролетен ден, например този на Равноденствието. Първите ансамбли - изцяло в бяло - са просторна белоснежна рокля и комбинация от дълга пола, небрежно вързана на кръста и лъскав къс топ; след тях идва пъстър костюм от две части, идеално олицетворяващ началото на деня.

Редят се светлосинкави, светложълти и розовикави оттенъци, сякаш природата, небето и настроението ни се отварят към живота наоколо, бавно, постепенно, ненатрапчиво, до момента, в който идва ред на слънчевия следобед, после привечерта и накрая дълбоката нощ.

Колекцията завършва с топ от черна лакирана кожа и макси пола с необработени краища. Почти всички ансамбли са изградени на основата на контраста във фактурите: прозрачната тъкан контрастира или с велур, или с метализирана кожа, или с ярък трикотаж. Чрез техниката "кроше" (сякаш боравим с тел) са изпълнени топовете, облечени над прозрачни, много фини блузи, както и миди полите, които, в сребърната си окраска, напомнят ризници.

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Stella McCartney

Runway преди 1 месец

За да покаже пролетно-лятната си колекция за 2024-та, Стела Маккартни избра Marché Saxe-Breteuil, популярен парижки пазар на открито, където риба, сирене, хляб, дрехи и всякакви хубави неща се продават в четвъртък и събота. На първи ред дизайнерката покани представители на фирми, специализирани в новите технологии в производството на тъкани