Следва

Ох, Gucci, ох, божествени

Какво ново: първата рекламна кампания на Фелипе Оливейра Баптиста за KENZO

He left no time to regret 

All fashion преди 3 години

Изначалната идея на новия креативен директор на KENZO Фелипе Оливейра Баптиста за тази първа негова рекламна кампания за бранда е да представи едно фотографско пътешествие из Азорските острови. Фотограф е предвиден да бъде Глен Лъчфорд, стилист - Джейн Хау.

Само че се появява неочакваният момент с пандемията и всички планове рухват. "Кога пак ще пътуваме? Кога пак ще бъдем заедно?", са висящите във въздуха въпроси без отговор. Затова и на екипа на KENZO се налага да се откаже от първоначалната идея и да измисли нещо ново. 


Кой е новият на Kenzo?


Глен Лъчфорд остава ангажиран, което парви възможно в крайна сметка да видим тези силно въздействащи кадри. Концепцията е различна, разбира се, става дума за "дистанционна фотография". За целта дизайнерът на марката избира снимки от фотографския архив на Лъчфорд, след което дрехите на KENZO отпрашват към Ню Йорк и Лос Анджелис, където Глен снима моделите в същата поза и при същата светлина, както на винтидж фотографиите си. Този път обаче протагонист е модата на KENZO от актуалната колекция - Есен/Зима 2020/2021. Изборът на кадрите и облеклото е базиран на идеята да се предаде духът на колекцията Going Places, въплащение на младост, свобода, движение и силно подчертаната идея за това, че стилът на KENZO е извън времето. 

We love: Kenzo и Vans с нова съвместна колекция

More All fashion