Следва

Tommy Hilfiger 2020: Falling for Autumn

ТенденцииТЕ Есен/Зима 2020-та: Бохемска рапсодия

Част 6 от ТенденцииТЕ Есен/Зима 2020

Runway преди 3 години

Стилът Бохо придобива популярност през 60-те години на миналия век - в онази свободолюбива и революционна епоха, хипи естетиката с бохемски дух, вкоренена в номадския начин на живот на циганите и скитащите художници, намира мястото си в индустрията на модата. 

Etro

Въпреки че бохо-шикът бива дефиниран като самостоятелно модно понятие преди повече от половин век, дизайнерите на най-големите модни къщи продължават да се вдъхновяват от този стил и често го имплементират в творенията си. Както традицията повелява, правим преглед на начина, по който големите Майстори интерпретират бохо стила в колекциите Есен/Зима 2020.

Цветовете играят голяма роля в разпознаваемостта на тенденцията - тук са всички нюанси на кафявото, бежа, тъмно зеленото, съживени от проблясъците на ярко оранжево и златно.

Chloe

Романтичните макси рокли с етно шарки, като тези в колекциите Etro и Isabel Marant, перфектно илюстрират примера за класическа рокля в този стил. Контрастната част и на двете визии са кожените ботильони, задължителен аксесоар за допълване на хипи визията.

Etro

Декоративни елементи като ресни и всякакви пискюли добавят етно вайб към бохемските тоалети. Etro, най-верни фенове на стила, знаят това като никой друг. В тяхната Есен/Зима 20/21 откриваме много повече от една визии с ресни с различни текстури. Isabel Marant от своя страна е по-обрана, като втъкава тренда в скромни черни топове със закачливи пискюли.

Etro

Други характеристики на бохемския стил - дънките с разкроени крачоли (flair), широки блузи с паднало рамо, миди полите с високи цепки, кожените палта от овча кожа, изработени в традицията на номадската мода, пачуърка и, разбира се, добрите стари флорални шарки.

При аксесоарите, велурът е материята, която се асоциира с тази естетика. Виждаме го при аксесоарите на Celine, Chloe и Antonio Marras.

Chloe

Ако Наташа Рамзи-Леви (креативен директор на Chloé) ни потапя в света на бохо-шика през глава, представяйки вече канонични визии с ефирни поли и рокли, Hedi Slimane (Celine) и Antonio Marras избират по-експериментален начин, добавяйки богати детайли в стил бохо към ДНК-то на поверените им марки. Няма нужда да казваме - получава им се ОТЛИЧНО!

Разгледаждаме най-доброто от бохемската стилистика при тазгодишните зимни ревюта, а ние подготвяме следващата порция от ТенденцииТЕ Есен/Зима 2020-та.

Celine

Antonio Marras

Celine

Isabel Marant

Isabel Marant

Etro

Antonio Marras

Celine

Chloe

Celine 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.