Краят на инфлуенсърите? В рекламните кампании на марките отново снимат култови звезди

Краят на инфлуенсърите? В рекламните кампании на марките отново снимат култови звезди

Вече не искаме като блогърите, искаме пак като звездите 

 

Миналата седмица, с разлика от няколко дни, Miu Miu и Marc Jacobs представиха новите си рекламни кампании. Miu Miu - на пролетната колекция 2021, Marc Jacobs - на есенно-зимната 2020. Подходът към снимките е достатъчно различен при двата бранда, все пак те са доста различни като модни прийоми, послания и цели, съответно първата е стилизирана от легендарната Кейти Гранд, която току що напусна собственото си списание Love, и снимат Мерт Алас и Маркус Пигот.

Над втората работят пионерите на модната революция Лота Волкова и фотографът Шарна Осбърн, прочута с напълно неповторимите си lo-fi-кадри, които започнаха да се появяват в списанията преди няколко години с голям успех.

Обичайният подход на тези стилисти и фотографи обикновено е забележително различен, този път обаче, буди удивление почти идентичният им минимализъм: и за двата бранда виждаме моделите просто да позират в дрехите на цветен фон. Фокусът не е върху антуража, а върху героя. Марк снима в кампанията Кайли Миноуг, а Миуча - Ким Бейсингър, Клои Севини, звездата в предстоящия сезон на Нетфликс-сериала "Короната" Ема Корин и още неколцина актриси. Високият звезед статус на тези героини е не само подчертано общото в двата рекламни подхода, това е и безусловен символ на времето.


Ким Бейсингър в рекламната кампания на Miu Miu

Разбира се, видяното съвсем не е нещо ново: звезди и известни хора - посланици на брандовете, и преди се снимат редовно в рекламите, като в периода 2000-2010 са основен двигател на продажбите в индустрията. Поради причината, че въпросният двигател неуморно работи, водейки до константен ръст в продажбите. Марките съответно са готови да платят грамадни суми, за ди си осигурят желаното рекламно лице. Дори и тези, за които почти можем да се закълнем, че нямат нужда от реклама. Цифрите, разбира се, рядко се анонсират, но все пак за някои от тях имаме информация - така например, през 2006-та Чарлийз Терон взима 200 000 долара за това да се появи на червения килим на "Златен глобус" с бижута на Chopard. В интерес на истината, този ход се оказва повече от оправдан - показаните върху шията и ръцете на красавицата бижута (комплект с цена 50 000 долара) се изчерпват мигновено (очевидно към статута на звезди преди 14 години сме се отнасяли с далеч по-голям респект, отколкото днес).

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.