Следва

Франческа Амфитеатроф и новите бижута на LV - абсолютно върховен лукс

Мъжката Dolce & Gabbana Пролет 2024 - търсенето на смисъл дава резултат

Стефано Габана и Доменико Долче са в режим на духовно търсене. Съмненията относно смисъла, характерни за всеки артист, са отчетливо интерпретирани в последните им колекции, както дамските, така и мъжките. Дуото определено работи за по-дълбокото разбиране на това, което представлява тяхната работа и определено резултатът е ефектен 

Runway преди 10 месеца

Концепции за идентичност; темата за оставянето на дълготрайно, разпознаваемо наследство; постоянството или непостоянството на тенденциите - това е, за което Доменико и Долче продължават да размишляват.

Дълбочината на разговора, който водят, бе очевидна на пресконференцията преди шоуто в Милано онзи ден. Подчертан от острото им чувство за хумор, той беше колкото забавен, толкова и провокиращ размисъл. Според Доменико: „Колкото и да сме бомбардирани от постоянния шум на социалните медии и от оборота на тенденции, инфлуенсъри с не особено надеждна репутация и потоп от изображения, ние продължаваме да се питаме „Ще ни запомнят ли хората? Ще оставим ли достатъчно забележително наследство, стил, който ще издържи изпитанието на времето?“.(Вижте още: "Мъжката Prada Пролет 2024 - върховенство на ризата")

Поканата за шоуто пристигна в черен плик, съдържащ метална реплика на кредитна карта, заедно с брошура с изображения от колекцията. На заглавната страница с главни букви е отпечатана думата СТИЛ. Стефано обяснява: „Кредитната карта е индикатор, символ на идентичност. Вие сте единственият собственик, важно е да бъдете това, което сте. Стилът също е свързан с наличието на силна идентичност, на солидни основи.“ А Доменико добавя: „„Стилът“ е доста по-различен от „модата“. Така че ние се опитахме да направим нещо ново, но в рамките на кодовете на нашия собствен стил, запазвайки го солиден и разпознаваем, докато го караме да се развива.“(Вижте още: "Fendi Menswear Spring 2024")

Dolce & Gabbana не би трябвало да се страхуват, че няма да оставят наследство. Техните кодове са достатъчно мощни, за да бъдат интерпретирани отново и отново, без да загубят и сантиметър от присъщия си характер. Мъжкото облекло винаги е било важно упражнение за тях, като за идната пролет двамата и екипа им вадят от репертоара iерия от фирмени знаци, представени в освежени, рационализирани интерпретации. Списъкът включва „потник, черния цвят, на който сме посветени, броеница, дантела, прозрачност, Сицилия“, изброиха двамата на пресконференцията. „Но преди всичко това е кройката и начина, по който е изградена нашата шивашка техника.“

Подходът, който видахме на ревюто, не е точно редукционистки, но въпреки това известно опростяване доминира цялата колекция. Силуетът е фин, прибран, втален, и само от време на време придобива лек обем, фиксиран от леки ботуши-чорап от еластична кожа. Цветовете са ограничени до семплата палитра от черно, бяло, карамел, сиво и тъмнокафяво. Липсват  щампи, с малки изключения. Противопоставяйки се на красивата прецизност на изваяните костюми с панталони, прозрачните материи в колекцията са изящно бродирани и украсени с цветя от органза от ателиетата за висша мода на къщата, закачени на реверите. В реверанс към езическите божества на Magna Grecia и древните сицилиански статуи, потниците приличат повече на драпирани бюстиета и обрани тениски, носени с флуидни панталони с висока талия.

„Дрехата трябва да пасва перфектно на истинското тяло; не стега да е просто модерна или готина“, твърдят Долче и Габана. „Ето защо конструирането е толкова важно за нас.“ От първия ред хаус феновете Machine Gun Kelly, K-pop звездата Doyoung, италианският певец Blanco и поредица от извисяващи се баскетболисти изглеждаха напълно убедени, че наследството на Dolce & Gabbana е в доста добра форма.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.