Следва

Мъжката Dolce & Gabbana Пролет 2024 - търсенето на смисъл дава резултат

Fendi Menswear Spring 2024

На вчерашното мъжко шоу шеф-дизайнерът и собственик Силвия Вентурини Фенди не само показа колекция от 57 чудесни мъжки визии, но и представи пред публика чисто новата фабрика за кожа, която струва на луксозната италианска къща 50 милиона евро

Runway преди 10 месеца

Фабриката, разположена в тосканското село Bagno a Ripoli, на 30 минути от Флоренция, навремето е била пак фабрика, само че наречена Fornace Brunelleschi и специализирана в тухли, гранитогрес и керамика. През 2012 г. заводът е затворен, но Fendi се заемат с проучването на местоположението, харесват го и наемат архитектурното студио Piuarch, които трансформират старата сграда в стилно пространство от бетон и стъкло и засажда средиземноморски растения като акация, арбутус и смокини на площ от 30 000 m2.

Именно споменатите растения се появяват върху ризите и палтата на господата, а цялата колекция е посветена на финия процес на работа и уменията на екипа на Fendi (служителите бяха пълноправни участници в шоуто). И така, видяхме дънкови гащеризони; кожени работни престилки, носени върху широки шорти с лого; истински каишки за истински инструменти, подходящо оцветен монограм, за да пасне; снежнобели комплекти от престилка, якета и бермуди с характерен шев и сантиметър, преметнът през на врата като аксесоар. Говорейки за аксесоарите, много харесахме чантите за кафе (основен атрибут на всяка делнична сутрин) и новите версии на чантите от салпа хартия (продукт, изработен от смляна кожа), подобна на платно. Обувките са вдигнати на формована подметка - с щампи на комплекти инструменти и диаграми с дизайни на чанти (вижте още: Потомъкът на княжески род Никълъс Голицин е новият посланик на Fendi).

Цялата колекция на мадам Фенди за Fendi Men 2024 e в галерията >>>  а дамската колекция за Есен 2023 е тук. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.