Следва

Lunchtime Shopping: всичко или всичко от Armani Exchange FW 2020

Даяна Рос, благодарим for all the "Hot Stuff"

Stop! In the name of FASHION by Diana Ross

All fashion преди 3 години

Никой не разбира и познава значението на думата "БЛЯСЪК" толкова добре колкото тя: Даяна Рос! След дебюта в The Supremes през 1959 г., певицата прави голям удар в кариерата си, а и винаги изглежда феноменално. Именно затова я харесваме толкова много. Тя е културна икона, която свързваме с емблематичните десетилетия на музикалните жанрове. Със своя неподражаемо сладък вокал и харизматична визия, Даяна е отговорна за някои от най-любимите ни песни на всички времена, от "I'm Gonna Make You Love Me“ и "Baby Love на The Supremes до диско хитовете "Love Hangover и "Upside Down". Но стилът й не остава по-назад от музиката, напротив, двете неща се комплиментират в най-добрата възможна комбинация. Рокли с пайет или от тюл, блестящи бодита, типичната за 60-те черна очна линия и огромна коса, Даяна създава личен и незабавно разпознаваем стил, който за нас е дефиницията на ICONIC. Ето и любимите ни модни моменти от Даяна Рос:

Фотосесия на The Supremes, 1967

Музикалната кариерата на Даяна Рос започва през 1959 г., като член на The Supremes. Групата е основана в Детройт, Мичиган от продуцентската компания Motown и се превръща в една от най-успешните музикални групи на Америка за всички времена. В състава й участват Даяна, Флорънс Балард и Мери Уилсън, едно истински обичано трио заради soul сингълите им  "Stop! In the name of Love" и "You can't hurry love". А що се отнася до екстравагантното им сценично облекло, The Supremes постигнат своя ултра-глам вид, благодарение на престижни дизайнери от 60-те като Боб Маки.


Art Act: Боб Маки, който "направи" Шер, Елтън, Даяна Рос и другите


Даяна Рос в G.I.T. на Broadway, 1969

Голяма част от емблематичните аутфити на диско певицата са известни със своите разнообразни и обемни прически. При това много от тях и много големи: топирана коса, лъскави боб прически и причудливи плитки. Списъкът е дълъг, но тази конкретна визия печели първо място в категорията. За изпълнението си на "Измийте този човек направо от косата ми“ в телевизионното издание на "G.I.T.“ на бродуей, Даяна е с може би най-запомнящата се и масивна перука в историята. Водопад от къдрици и прекрасни жълти цветя в комбинация с коктейлна къса рокля.

Фотосесия за Motown Records

През 1970 г., близо месец след излъчването на "G.I.T", Даяна напуска The Supremes, за да продължи солова кариера, and we stand! Певицата остава с Motown Records и заснема индивидуална фотосесия с тях. Разбира се, облича я нейният любим приятел Боб Маки. Тук виждаме Даяна в разкошна бродирана рокля с много подходящо за ерата дълбоко деколте.

Lady Sings the Blues - на сцената през 80-те

След като става соло изпълнител, певицата се впуска в свта на киното в началото на 70-те. Дебютната роля на Даяна, в която играе покойната Били Холидей през 1972 г. "Lady Sings the Blues“, й спечелва номинациите за Оскар и Златен глобус. А на тази снимка, близо десетилетие по-късно, Даяна отдава почит на Били, като изпълнява песента в емблематичната визия на джаз певицата: цвете, прибрано зад ухото... изглежда безупречно.

The Met Gala, 1981

Aй, ай, айй, кое е това момиче! Това е един от най-запомнящите се моменти в историята на Met Gala за всички времена. Даяна се появява на "най-важната за модата вечер“ през 1981 г., носейки екстравагантна черна рокля с огромно палто от пера. Емблематичното облекло е едно от най-пищните и неповторими визии от първите години на Met Gala вечерите. И явно Даяна също много си го харесва, защото певицата изважда аутфита от архива, повече от 30 години по-късно, за да ни го покаже отново на червения килим на Американските музикални награди през 2014.

Даяна Рос е една просто изумителна жена, съчетаваща блестящо екстравагантния стил с много класа. We stand and love!

More All fashion