Следва

Петте любими парчета на (вс)Елена Сиракова

Ще даде ли Рицарско звание на Джош О'Конър крал Чарлз - интервю с актьора, Чарлз в The Crown

Звездата напълно приема да предаде ролята на друг актьор, дори е облекчен

Movies & TV преди 3 години

Извънредно далеч от чувството на съжаление от това, че предава щафетата на ролята си на принц Чарлз, звездата на The Crown - Джош О’Конър намеква, че усеща известно облекчение да не играе принц Чарлз - цялата история около разпадналия се брак на героя му с принцеса Даяна го натоварва страшно. 


Ема Корин и Джош О'Конър като принцеса Даяна и принц Чарлз в сериала "The Crown"

Същевременно, 30-годишният О’Конър твърди, че двата му сезона в световния хитов сериал на Netflix са били "прекрасни“, макар че пред Radio Times обяснява, че усеща положителните страни от това да напусне ролята в края на четвърти сезон.

След като "Короната" се върна на 15-ти ноември по Netflix с четвъртия си сезон, Скот Саймън от NPR разговаря с Джош О'Конър - невероятно сполучливият принц Чарлз в драмата. 

Скот Саймън: Негово Кралско Височество Чарлз, принц на Уелс, въплъщава една от най-дървеняшките представи за романтика в сцената, в която той и годеницата му Даяна Спенсър се появяват на пресконференция след годежа им.

Водещият пуска кадри от филма: „НЕИДЕНТИФИЦИРАН АКТЬОР: И ако мога да кажа, и двамата изглеждате много влюбени.
Ема Корин: (В ролята на Даяна) О, да, абсолютно.
Джош О'Конър: (в ролята на Чарлз) Каквото и да означава да бъдеш влюбен."

Саймън: Наблюдаваме истинска обсесия по живота на кралското семейство. Това е Ема Корин като жената, която ще стане принцеса Даяна и Джош О'Конър като принц Чарлз. Сезон 4 на „Короната" е в Netflix, а Джош се присъединява към нас от Лондон - благодаря ви много, че сте с нас.
Джош: Благодаря. Благодаря, че съм тук и ме каните да бъда с вас.

Саймън: Удоволствието е изцяло мое.
Джош: (Смее се) Знам. Не е най-добрата пресконференция, нали? Искам да кажа, това е едно доста лошо и бездарно шоу, изиграно от Чарлз.

Саймън: Казах дървеняшко. Можем да го наречем дори „Жестоко". Но, все пак,  вие сте човекът, който отваря сърцето и душата си на малкия екран, играете безброй образи и имате солидни познания за особеностите на различните характери. Как си обяснявате този отговор на Чарлз?
Джош: Е, очевидно, това е един от малкото моменти в "Короната", където показваме нещо, което всъщност се случва фактически. Знаете ли, по-голямата част от „Короната" е измислица и чиста драма. Само от време на време освежаваме епизодите от поредицата с реални събития. И тази пресконференция всъщност е едно от тях.

Саймън: Какво има предвид Чарлз, казвайки: "каквото и да означава да си влюбен"?
Джош: Най-вероятно това е прословутото английско смущение, когато ситуацията опре до разкриване на чувства. Но голямата и истинска причина за объркването му, мисля, е фактът, че той не е в състояние да се ожени за жената, която обича, и кралският му дълг го подтиква към този брак с момиче, което е много по-младо от него, неопитно и с широко отворени очи за света. Така че мисля, че зад привидно сухарското му поведение се крият няколко различни пласта емоции. Но в същност няма как да знам - в действителност не мога да говоря от името на Чарлз. Нямам представа какво му минава през главата, честно казано.

Саймън: Интересно е. Роден сте през 1990 г., така че не сте израснали с Чарлз и Даяна.
Джош: Не, за жалост.

Саймън: Чудя се дали това ще ви позволи да се абстрахирате от онова, което всеки си мисли, че знае, и да дадете някаква нова интерпретация на този герой, който, знаете ли, и до днес предизвиква някои много остри емоции.
Джош: Може би това е разковничето. Винаги изпитвам силно объркване по отношение на всякакъв вид биографични и исторически филми. Като зрител не съм им голям фен. Те са много сложни, особено ако човекът, когото пресъздавате, е много известен, като Чарлз или като Даяна.

Преди няколко години, например, се появи невероятен филм на Тод Хейнс, наречен „Няма ме", който разказва за Боб Дилън. Аз съм голям фен на Дилън. И винаги съм си мислел, че това е един от най-успешните филми в биографичен стил, защото никой не се опитва да изобрази Дилън такъв, какъвто го познаваме, защото никой от нас всъщност не познава Дилън.

Ето защо съм убеден, че никой няма представа какъв е всъщност бракът на Даяна и Чарлз, най-малко широката публика, още по-малко аз. Така че щом веднъж го осъзнаете, мисля, че ще се фокусирате по-лесно върху моята работа, а именно да бъда актьор и да пресъздам характер. Като актьор ще ви разкрия, че не е нужно да се притеснявате дали играта ви отговаря на общественото възприятие за даден персонаж, защото всъщност не знаем какво е то.

Саймън: Намирате ли Принц Чарлз за интересен?
Джош: Както за образа, в който се превъплъщавам, така и за истинския принц Чарлз, мисля, че са много интересни. Трябва да кажа, че никога не съм проявявал интерес към кралското семейство, преди да направя „Короната". Право да си кажа и сега нямам огромен интерес към тях. Но, от гледна точка на Чарлз и моята игра, помна, когато за първи път срещнах Питър Морган, писателят и създател на "Короната". поговорихме, и Питър каза: „трябва да помните, че принц Чарлз е едно момче, което чака майка му да умре, за да придобие смисъл животът му". И изведнъж си казах: „о, Боже, каква очарователна загадка". Така че, за мен, откровението на писателя дава достатъчно насоки от гледна точка на философия и етика, за да вляза в ролята.

Саймън: Трябва да попитам, срещали ли сте някога неговото кралско величество, принцът на Уелс?
Джош: Не съм срещал негово кралско величество, въпреки че той идва веднъж да гледа една пиеса в Royal Shakespeare Company, където играех преди около шест години. И не мисля, че успя да я изгледа до края. Това не е най-великият театър, ни най-малко.

Саймън: Какво беше? Помниш ли?
Джош: "Обущарският празник."  Стара комедия, която обичам да играя, защото в нея има много шоу. Но мисля, че може би е била по-смешна по времето на Елизабет, когато е създадена, отколкото в наши дни. Не знам.

Саймън: Имате ли някакви притеснения, г-н О'Конър? Вие сте брилянтен актьор, а знаете, много британски актьори стават рицари - нали? Само погледнете Ордена на Британската империя.
Джош: Да.

Саймън: Не се ли опасявате от опасността, че след години, когато някой издигне името ви за подобно звание, крал Чарлз ще каже: „няма никакъв проклет начин да го направя рицар"?
Джош: Не бива да си мисля за това още от сега (смее се).

Джош: Нямам това предвид - искам да кажа, вижте; Не бих се изненадал (смях), ако нещата се стекат по този начин. Мисля, честно казано, че, имайки предвид дори малкото, което знам за Чарлз, той е страхотен поддръжник на изкуствата, почитател на културата. И съм сигурен, че той разбира, че това, в което играя сега, е чиста драма и чиста измислица. И колкото и да обичаме филма и да го чувстваме сякаш е реалност, не е така. Понякога това е сложно за осъзнаване.  Мисля, все пак, че ние показваме тежкото положение, в което Чарлз се намира. И в него има много съчувствие - в начина, по който режисьорите и сценаристите представят образа му. Така че се надявам, че играта ми днес няма да възпрепятства бъдещото ми посвещение в рицарско звание, ако мога така да се изразя в кръга на шегата.

Саймън: Това е Джош О'Конър, който може никога да не стане рицар. Той играе или изобразява принц Чарлз в сезон 4 на „Короната". Rule, Britannia. Благодаря ви много, че сте с нас.
Джош: Много благодаря, Скот.

More Movies & TV