Професор Георги Момеков: какво да пием, какво да мислим, какво да очакваме в пика на Covid 19
  •  

Професор Георги Момеков: какво да пием, какво да мислим, какво да очакваме в пика на Covid 19

Днес темата е Ковид, разбира се

Първият ни разговор с Георги Момеков беше през януари 2010-та година. Тогава той беше най-симпатичният аптекар в Лозенец, днес е най-симпатичният професор по фармация у нас и Председател на Българското научно дружество по фармация.

Тогава, преди почти 11 години, Георги ни каза нещо супер интересно: 
"В китайската народна медицина има едно растение, наречено Вълча ябълка, което има диуретично действие. Хората, използвайки го, наистина започват да отслабват, но за сметка на дехидратация. Освен това са описани някои тежки бъбречни увреждания от употребата на растението. У нас се продават продукти, в които вероятно има вълча ябълка, но тя не е упомената на опаковката. Вълчата ябълка е забранена в целия ЕС, в Америка и т.н., но е факт, че тук може да се купи, внос от Китай. И хората купуват, след реклама, която са прочели в някой вестник, например... затова, питайте, само така ще знаете."

Днес темата е Ковид,  разбира се. Извинихме се на професор Момеков, че ни се иска да се вредим сред многото желаещи колеги за интервю по темата в последните дни, на което той любезно ни отвърна: нямате никакъв проблем, първото интервю в живота ми е с вас, още си го харесвам, така че давайте. Благодарим, разговорът ни следва, както винаги смешен, сериозен, верен, интелигентен и полезен. Приятно четене!

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.