Следва

Чантите на Пролет/Лято 2021 - най-модерното от модерното

Street Style вдъхновения: с какво ще запомним есен 2020

Уау, незабравима есен!

Street Style преди 3 години

Изминаха почти 100 години, откакто модните дефилета са видният начин да видим, научим и опознаем най-добрите дизайнерски колекции. Промените са грандиозни и постоянни, но едно нещо, си остава константа - понятието "тенденции“. Вече обаче ги следим не само на подиума...


Street Style вдъхновения: Paris Fashion Week S/S 2021



Всички носят: Hot Pink, като да е пролет


През 2010-та Vogue прави проучване на уличния стил на звездите и разкрива как определени години са ясно дефинирани от конкретни, разпознаваеми тенденции и елементи - дали суичъри Balenciaga (2013), или дънки Vetements (2015), но с напредването на годините отговорът на въпроса "какво носят всички“ става все по-труден. Някои жени прегръщат буржоазната елегантност на Хеди Слиман в Celine, други се обръщат към новата ера на "секси“ à la Gucci и Saint Laurent, а някои продължават да игнорират изцяло мейнстрийм модата, за да развият собствена еклектична естетика.

Взети заедно, всички те рисуват завладяваща картина не само за това каква е модата в момента, но и за това, как тя е част от реалния ни ежедневен живот. Мислихме, че тази година уличният стил е леко несигурно място за модно вдъхновение, защото просто всички избират по-прости, по-практични дрехи, но нещата не са точно така. Особено сега, есента, се нагледахме на толкова съвършени street style прояви, че любим тренд просто нямаме (добре де, може и да имаме, по-долу си признахме), но все пак решаваме да изброим най-добрите улични трендове (от Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж) на есен 2020, за да я изпратим подобаващо.


Streetstyle вдъхновения от Седмицата на модата в Токио


Не-булчинската булчинска рокля
Дъжд? Какъв дъжд? Дори в сивия и мрачен Париж прозрачната, ефирна, женствена бяла рокля става go-to облекло на много жени и проклето да е лошото време! За повечето от нас тези рокли не са тенденция, нито са наистина нови, но интересно е как тази прохладна лятна рокля се превръща в безсезонна дреха, точно като дънките и тениските. Тенденцията е странна, не само защото снежнобялото облекло не е особено практично, но и защото преди няколко години бихме сметнали дантелена бяла рокля за "твърде булчинска“, а подобна мисъл дори не ни минава през ума сега.

Forever Eclectic
Есен 2020 ни напомни, че винаги можем да разчитаме на цветовете! Този сезон е all about изобилие от смесени щампи, смели цветове и невероятни комбинации, нужни са ни само свобода на въображението и най-шарените дрехи, някога попадали в гардероба ни.

Къси рокли и поли, това е то
Всичко става все по-късо, личи си както от ревютата, така и извън тях. Този сезон видяхме някои от най-късите поли ever, често стилизирани без чорапогащници, въпреки че, нали, е есен. След години, прекарани в поли със средна дължина романтични рокли, дълги до земята, трендът с късите поли идва съвсем естествено, което, подозираме, има общо със смелия нов вид чувственост, който видяхме на подиумите от Gucci, Mugler и Christopher Kane. Докато търпеливо чакаме пролетта и лятото, ще си носим късите поли и рокли, решено е.

Цветни истории
При липсата на тематични тенденции като мода от 60-те и гръндж от 90-те, често срещаният подход за обличане този сезон бе просто да изберем един цвят и да се облечем в него и нюансите му от-до. Това е привличаща вниманието относително лесна формула за бърз и ефектен аутфит в случай, че не ни се носи черно (има ги и тези моменти, да).



Единствените ботуши, that mattered този сезон
Есенният тренд, който определено ще остане в сърцата ни, са ботушите до коляното от кожа или велур - ах, че са красиви! Те са безпроблемен начин да "зазимим“ една лятна рокля, а и топлят страшно много!


ТенденцииТЕ Есен/Зима 2020-та: Ботуши за езда


Животински принтове
Спомняте ли си как леопардовите палта бяха най-големият тренд преди няколко години, 2014-та да кажем? Е, те все още са топ избор и на дизайнери и на street style икони, но напоследък виждаме и други принтове от животинското царство, като зеброви ивици и змийски принт. А още по-новото в тази тенденция е, че и мъжете започват да я възприемат.



50 нюанса бежово - и кафяво
Преди година и половина-две ревютата за пролет 2019 бяха толкова наситени в бежово, че цветът сега заема цяла категория в нашия сезонен доклад за тенденциите. Този сезон бежовото все още е навсякъде, но смятаме, че най-добрият аутфит в тази гама носи по-земно усещане, придружен от кафяв нюанс като шоколад, карамел или коняк.

Leather Ladies
Тенденциите при мъжете и жените продължават да се сближават, а тази, която вече се припокрива, е изцяло кожен аутфит. Лъскавите якета и впитите панталони, които видяхме на момчета на Rick Owens, Lemaire и Alexander McQueen, се оказват също толкова вдъхновяващи и за жените, които дори експериментираме с все по-смели цветове и текстури. Подобно на някои от другите тенденции, тук има сериозна практичност: това е облекло от две стъпки, което изглежда елегантно и малко по-грубо от това, с което сме свикнали. Струва си да отбележим, че тази мания за кожа е особено странна, като се има предвид загрижеността ни за околната среда, но пък затова избираме секънд хенд или веган кожа и сме също толкова секси и интересни.


ТенденцииТЕ Есен/Зима 2020-та: The Fashion Matrix




 

More Street Style