Следва

Любопитно и важно за хиалуроновите филъри

Изглеждаме брилянтно за Коледа с тези 13 празнични прически

All I want for Christmas is a hairdo...

Hair преди 3 години

Има ли нужда да ви напомняме отново, че Коледа идва? Подготовката винаги е леко стресираща, затова гледаме всяка година добре да планираме всичко за празничната вечер. Искаме всичко да е идеално - подаръците, трапезата и Коледната украса са ясни, но щом стане дума за облеклото, грима и косата - те трябва да са повече от перфектни. И ако тази година се чувствате невдъхновени или сте объркани как точно да постигнете желания mood, спокойно, разбираме, и сме тук, за да помогнем.

Започваме с темата Коса - семпла, но не много. Избираме лесни и прости прически, а за да придадем блясък, стилизираме добре и добавяме аксесоари, ако е нужно. Следват няколко повече от приятни идеи: 

1. Кокчета от плитки

Супер сладка визия. Независимо как точно ще празнуваме Коледа тази година - тези кокчета са достатъчно гъвкави и подходящи за всякакви поводи. Разделяме косата по средата, правим стегнати малки плитчици (бройката не е от значение) и ги завъртаме в два стегнати спирални кока, след това фиксираме с милион черни фибички, et voila!

2. Естествено бухнала коса

Тази визия е твърде готина - небрежна и стилна едновременно. За да получим този обем, който да не пада след време, преди да си легнем вечер, изсушаваме косата със сешоар, нанасяме стилизант, за предпочитане под формата на крем, а след това правим плитки, които да навием на ролки за през нощта. Когато се събудим на сутринта, косата е леко текстурирана, жива и обемна.

3. Перлена диадема

Да, разбира се, бихме могли да сложим и обикновена черна диадема, но не искаме да изглеждаме като всички останали на сбирката. С това перлено бижу ситуацията е аll eyes on us, а ние обичаме вниманието. Лесно е - изглаждаме косата с гел и след това просто плъзгаме диадемата старателно по главата, внимавайки да не издърпаме някой кичур. Подобна красота си поръчваме оттук, а останалото ще ни отнеме по-малко от 5 минути.

4. Кралска плитка

С тази прическа ще приличаме на Коледни ангелчета по време на празничната вечеря. Плетем от едната към другата страна на главата и завъртаме към задната част, използвайки цялата коса, и в никакъв случай не забравяме да подсигурим плитката от разплитане с няколко фиби и лак за коса.

5. Мокра прическа

Виждали сме я навсякъде, най-вече по ревюта и червени килими, супер секси, но не прекалено. Това е идеална изискана визия за празничен повод. Всичко, което трябва да направим, е да нанесем гел-крем върху леко влажна коса и малко лак, за да остане непокътната.

6. Плитка-водопад

Вероятно сте виждали тази прическа милион пъти вече и това е защото е супер красива. Отново много ангелска визия. Вместо да фиксираме плитката с щипка или фиби, я връзваме за останала част от косата си с панделка или друг симпатичен аксесоар.

 7. Плажни къдрици на Коледа

Разбира се! Те са супер, без да е нужно особено старание и са подходящи за всяка дължина на косата. Напръскаме с разтвор от морска сол, къдрим леко косата с маша и след това прокарваме пръстите по дължината й - перфектно разрошени плажни къдрици.

8. Класическа плитка

Не се чувствайте длъжни да правите нещо супер уау с прическата си тази година. Понякога обикновената класическа плитка е всичко, от което се нуждаем. Лесна е и изглежда много елегантно. Единствено не трябва да забравяме хубаво да приберем косата с фиби и гел за коса.

9. Фиби за коса

В случай, че се чудите, да, големите фиби и щипки за коса са все още много на мода. И дано си останат така, защото с тях е супер лесно да завършим всяка прическа. Навиваме, например,  косата на плитка за час или два, за да добие вълнист ефект, след това закачаме три до четири фиби отстрани. Много свежо, чудно дори! 

10. Половин опашка

"Вдигната или пусната прическа?" - вечният въпрос. Защо не и двете? Визията с половин опашка е супер шик и не отнема часове. Знаем как става, но преди да приключим с тази прическа, напръскваме с лак за коса, за да запазим празничната визия на място.

11. Висока опашка

Мажоретка от гимназията, но в пъти по-fashion. Взимаме пример от Kehlani и изпробваме високата опашка за празничното парти тази година. Взимаме кичур от опашката, завъртаме го около ластика и леко извиваме краищата на косата. И отново - лак и гел.

11. Висок небрежен кок

Не искаме да изглеждаме като балерина със супер стегнат кок, а напротив - гоним визия тип небрежна салдка мацка с леко разхвърляно кокче. Нанасяме текстуриращ спрей върху косата, за да придадем на кока малко обем, връзваме, пускаме тук-таме някой кичур и сме готови.

12. Плитка тип рибена опашка

Плитката като рибена кост е перфектна за празник. Не само изглежда, че сякаш сме положили много усилия, но и се откроява с нежност. Учим се как да я постигнем тук.

13. Небрежна конска опашка

Супер привлекателна и естествена прическа. Даваме на опашката допълнителен обем и я разрошваме малко. Отново използваме трика с разтвора от морска сол, намачкваме косата с пръсти за повече текстура и готово. 
 

More Hair