Следва

Най-прекият път между хранененето и красотата

May the Color be with you!

Не е необходимо да се сливаме с обкръжението, използвайки неутрални тонове, или поне не този сезон. Да се...

Hair преди 14 години

Стига вече дискретност! Стига вече едва забележим грим, прическа, облекло.
Скоро идва пролет, скоро, почти, ще се хвърлим по къс ръкав и ура, ще заблестим като нови след захвърлянето на зимната си черупка.

Затова, да се приготвим отсега – да живеят цветовете!
Не е необходимо да се сливаме с обкръжението, използвайки неутрални тонове, или поне не този сезон. Да се научим да обичаме ярките тонове!

View Sofia изпреварва леко събитията с няколко съвета как да носим цветовете по правилния начин.

Естествени, свежи, бронзови - това са думите, които сме свикнали да четем в модните списания, когато става въпрос за тенденциите в грима. Различните нюанси на кафявото, сивото и бежовото са в основата на повечето гримове и, естествено, почти е невъзможно да направиш грешка, когато използваш толкова лесни за комбинирани цветове. Факт.

Факт е обаче и това, че жизнеутвърждаващите ярки цветове са нещо като задължителен трамплин за преодоляване на постсезонната депресия.



Тази пролет ЩЕ избягваме максимално стандартните нюанси и ЩЕ добавим цветни петна в грима.

Можем да се ограничим просто до червило в цвят фуксия или силно оцветяващ молив за очи на водна основа – нищо по-лесно от това да добавиш цвят на лицето, а оттам и на живота си.

През любимите 80-те цветовете бяха необуздани, дрехите, обувките и аксесоарите буквално сияеха в тъмното, а гримът беше в цветове, на които би завидял и папагал. При спомените за онова време не можем да виним момичетата, че леко се изплашиха, когато трябваше да приемат розовия руж и зелените сенки като новите цветове на модата.

Тайната на новия ярък грим се крие в това не да прекаляваш с него, а да балансираш и внимателно да подбереш точния цвят /точните цветове/.

МАC /скоро и в България/, Dior, Chanel, Revlon, Bourjois предлагат широк спектър гримове в невероятни нюанси на тюркоазено, бледо зелено, фуксия, пъпешово и мръсно зелено. Тези ярки и наситени цветове може би изглеждат прекалено агресивни, но ключът е в това да експериментираш с различните тонове, за да видиш кои са най-подходящи за теб.



Когато става въпрос за гримирането, правилата са прости, но ще ги повторим отново.
Ако се стремиш към блестящи и цветни очи, запази лицето си изчистено, максимално ограничи ружа и гланца за устни.

По този начин ще избегнеш претрупания вид тип 80-те.
От друга страна, ако целта ти са ярките устни, гримът на очите трябва да е максимално естествен, като тук можеш да добавиш и малко руж на скулите.

Сенките на водна основа изглеждат най-добре по линията на миглите - това едновременно отваря окото, и добавя цветен заряд. Опитай да нанесеш съвсем малко светли и леко блестящи сенки (златисти или зелени) в ъгълчето на окото от вътрешната страна. По този начин бялата част на окото изглежда по-бяла.

Ярко розовите сенки са невероятен акцент, но са запазени за жените с маслинена кожа. Те изглеждат най-добре нанесени по целия горен клепач чак до веждата. Придават дълбочина и напрежение в погледа.

Лавандуловите сенки, в комбинация с цвят фуксия и с лимоново жълто, ще направят очите ти ярки като лято. Тези дръзки цветове трябва да преливат възможно най-плавно, така че винаги разнасяй неутрални бели и кремави сенки по клепача преди това, нещо като основа на грима.

Искрящите розови и коралови ружове може би изглеждат малко страшни на пръв поглед, но ключът отново е в начина на поставянето им.

Нанеси обикновен неутрален руж по скулите си, и след това само леко добави някакъв жив цвят, например кайсиево.

Ще се удивиш от ефекта на този прост трик - лицето става по-живо само за секунда.

Това e важна подготовка за новия сезон, да го наречем ново, по-интересно начало.

Важното е, когато лицето е ярко, дрехите да са съобразени. Съобразено трябва да бъде и мястото, на което отиваме, както и поводът, по който сме се запътили натам.

Никак не е добре да си ултра цветен на интервю за работа, на посещение на неразположен приятел или на закуска в 9 в иначе онзи толкова артистичен спа-хотел. Нали?
 

More from View Sofia

More Hair