Следва

Бела Хадид и Кендал Дженър се самостилизираха за новата кампания на Givenchy

Fendi, SPRING 2021 COUTURE

Бохемска женственост

Runway преди 3 години

След 3-годишнен вихър като дизайнер на мъжко облекло за Dior, oчакванията за дебютната колекция на Ким Джоунс във Fendi са големи. Израстването му в модната индустрия е неоспоримо и гледайки шоуто, забелязваме, че наклонностите за колекция Couture Spring 2021 са повече кутюр и по-малко streetwear.

Ким Джоунс за Dior - Menswear Fall/Winter 2020-2021

Дизайнът на дрехите е вдъхновен от класически литературни произведения, като най-вече се усеща историческият дух на къщата Чарлстън, недалеч от село Родмел в Съсекс, и отстъплението на интелектуалния кръг Блумсбъри през 16-ти век. Всъщност Ким Джоунс е пряко свързан с мястото, защото отчасти е отгледан там, а сега притежава къща в местността. “Това е много лично за мен“, споделя в интервю за Vogue. Още от малък Джоунс е привлечен от историята и прекарва дълго време, проучвайки къщата и изучавайки бохемските членове на Блумсбъри. Обикаляйки с велосипед из провинцията Съсекс като дете, Джоунс разказва, че никога не е мечтал за висша мода. "Винаги съм си мислел, че ще работя в банка, женен с деца“, но ето, че днес, на 41-години, дизайнерът си спомня за точно тези дни и разказва собствената си история на подиума.

“Движението и свободата на текстурите са много интересни за мен“, обяснява Джоунс идеята си за идеално дамско облекло. За да постигне желания силует, Джоунс наблюдава “Реалността. Това, което носят жените около мен. Имам приятели, които просто купуват кутюр дрехи, вместо големи официални рокли. Те избират истински дрехи, такива, които пасват на телата им.“ И именно такива представя той за дебютната си колекция с цел те да отговарят на модерния начин на живот. 

В предварително заснетото шоу виждаме и доста познати лица, всичките приятели на Джоунс: Деми Мур, Кейт и Лила Мос, Кристи и Джеймс Търлингтън, Адвоа и Кесева Абоа, Бела Хадид и, разбира се, Наоми Кембъл. Моделите се движат по подиума сякаш са модна династия, която пази класата и емблематичността на Fendi. По-голямата част от дизайните са красиви дълги рокли от сатен или дантела, а понякога и от двете, други са по-строго структурирани, като прелестните костюми с дълги царствени пелерини, а хибридните полу-рокли, полу-блейзъри излъчват чувство на дуалност.

Смятаме, че на Ким Джоунс му се получава с женското облекло, експериментите и необузданите артистични решения ни допадат; разглеждаме всички величествени визии в галерията горе. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.