Следва

Lunchtime Shopping: Кажи ми коя зодия си, за да ти кажа коя е твоята обувка

Оскари в рокли: 48-те перли

Положението на Оскарите винаги е Dress to Express 

All fashion преди 2 години

Наградите на Академията са едно от най-гледаните събития с червен килим в света (заедно с Met Gala, разбира се). 93-тата церемония на наградите Оскар ще се състои на 25 април и ще завърши тазгодишния цикъл от престижни събития. Очаква се най-великите звезди на Холивуд да се появят на физически червен килим в най-драматичните си дрехи, тъй като стилистите често пазят най-добрите тоалети за последно (поставен е официален дрескод тази година, което означава без бляскави пижами). В чест на предстоящото грандиозно събитие си спомняме най-красивите за всички времена тоалети от Оскарите.


Оскари 2021: Мария Бакалова и всички останали номинирани


Този окончателен списък на всички топ модни моменти на Оскарите е поглед към някои много емблематични изяви като любимата на публиката Джанел Монае в рокля Ralph Lauren миналата година, небеснoсинята рокля на Лупита Нионг'о от 2014-та, когато актрисата е номинирана за ролята си в “12 Years a Slave”, и още 40+ прелестни и скандализиращи тоалети. Много от избраните са еманация на неочакваното и лудото: обърнатият смокинг на Селин Дион, лебедовата рокля на Маргарк Пежоки, бохо роклята на Камерън Диас от Emanuel Ungaro Couture и прочее. Разглеждаме всички надолу:

Джанел Монае в Ralph Lauren, 2020

Джанел Монае е една от онези звезди, които изглеждат добре във всеки силует или цвят на Червения килим, така че няма кой да носи тази Ralph Lauren рокля с пайети (и качулка!) по-добре. Харесва ни, че е супер нетрадиционна и дори малко футуристична, но все пак е безпогрешен избор. 

Одри Хепбърн в Givenchy, 1975

Докато Одри Хепбърн е най-известна с елегантния си стил през 50-те, 60-те и 70-те, което дължим на очарователната и игрива изтънченост. Тази рокля е много красива и макар никой да не е очаква, че Givenchy и Одри Хепбърн ще работят заедно, всички и до днес се възхищаваме на резултата. 

Джема Чан във Valentino, 2019

Това е същинско изявление! Това е мода! А най-хубавото - изглежда удобно и има джобове!

Били Портър в Christian Siriano, 2019

Когато за първи път видяхме Били Портър на Оскарите през 2019, щяхме да паднем от стола. Този тоалет нито е смокинг, нито рокля, нито въобще нещо, което е възможно да определим. Изключително смел и исторически момент в историята на Оскарите.

Теса Томпсън в Chanel Couture, 2019

Обичаме модерната интерпретация на класическата Chanel рокля, която Теса Томпсън носи на Оскарите през 2019. Пайетите и фините къдрици пасват много добре на момичешката нежност на актрисата. 

Джулия Робъртс във Valentino, 2001

Нито ние, нито модният свят, ще забравим това: Джулия Робъртс във винтидж рокля Valentino и то в годината, в която получава първия си Оскар. Черно-бяло, кадифе и статен = разкош и вечност. 

Джесика Алба във Versace, 2006

Харесва ни как тази нежна и женствена рокля е комбинирана с минималистични бижута и елегантна прибрана прическа. Цветът прави Джесика да изглежда като лъч слънчева светлина! 

Чарлийз Терон в Gucci, 2004

Блестящата сребърна рокля Gucci на Чарлийз Терон е отличен пример, че по-малкото често е повече на червения килим. Въпреки простата форма, това е една от най-запомнящите се рокли в историята на Наградите.

Грейс Кели в Edith Head, 1955

Сатенената рокля, в която Грейс Кели носи взима Оскар за “The Country Girl”, винаги ще бъде сред любимите ни...

Лупита Нонг'о в Prada, 2014

Цветът и хармонията с кожата на Лупита правят магията тук. Не сме по "принцеските" изяви, но този тоалет е изключителен.

Марион Котияр в Jean Paul Gaultier, 2008

Марион Котияр в Jean Paul Gaultier Couture на Оскарите през 2008-ма е в ролята (и роклята) на прекрасна русалка... Преди 13 години тя спечелва Оскар за най-добра актриса с ролята си на Едит Пиаф в “La Vie en Rose” и това е наистина велик момент. 

Лорън Хътън в Halston, 1975

Лорън Хътън в грамадно Halston палто с косъм е топ!

Натали Портман в Dior, 2020

Натали Портман и Dior е чудното дуо на Оскарите миналата година. Тоалетът е умен и трогателен, защото на него са избродирани имената на подценени и непризнати жени режисьори.

Виола Дейвис в Armani Privé, 2017

Червен килим, червена рокля... всичко е супер! 

Салма Хайек в Armani, 1997

Салма Хайек в Armani и с диадема е типът принцеса, който харесваме. 

Кейт Бланшет в Givenchy Couture, 2011

Ангелски тоалет... много хубав! 

Елси Фишър в Thom Browne, 2019

Понякога, когато си мислим за любими тоалети от Оскарите, си представяме колко щастливи или нещастени бихме били, ако ги носим самите ние на червения килим. Това вероятно е причината да харесваме костюма на Елси Фишър от 2019-та. Класически, удобен, различен.

Джейн Фонда в Yves Saint Laurent, 1972

Джейн Фонда на Оскарите през 1972-ра, когато печели награда за най-добра актриса с ролята си в “Klute”, носи черна вълнена туника и костюм с панталон. Съвършен, винаги модерен избор.

Холи Бери в Elie Saab, 2002

Има нещо емблематично и мощно в тази роклята - от формата до детайлното бродиране, тя остава сред абсолютните любими на много(!) Оскар маниаци. И фактът, че тя я носи, докато приема наградата за най-добра актриса, първата чернокожа жена, спечелила тази награда, прави всичко още по-трогващо. 

Мишел Уилямс във Vera Wang, 2006

Мишел Уилямс в жълта като канарче рокля на Vera Wang на церемонията през 2006 г. е прекрасна. На теория всичко, свързано с тази рокля - от цвета до сложно драпиране на, изглежда погрешно, но Уилямс я носи като шампион, съчетавайки я с перфектния дълбок нюанс на червено червило. 

Уинона Райдър в Chanel, 1997

Уинона Райдър в Chanel през 1997 е тук заради повече от интересната сарториална смелост в този тоалет. 

Дженифър Лорънс в Christian Dior Couture, 2013

Роклята на Дженифър Лорънс от 2013-та прилича на сватбена, но това никога не ни е смущавало. Деликатната огърлица, която се спуска по гръба й, е толкова женствена и свежа, че макар да пада по стълбите, докато приема голямата награда, тя изглежда страхотно от всеки ъгъл.

Никол Кидман в Balenciaga, 2007

Черешово червенaта рокля на Никол Кидман от 2007 г. все още изглежда модерна. Някой може да я облече тази година и никой няма да разбере, че е на 11 години. Сладка е! 

Анджелина Джоли в Marc Bouwer, 2004

Сияе! 

Зендая в Giambattista Valli Haute Couture, 2018

Kафявото е може би най-трудният цвят, с който човек да изпъкне на червения килим, но в модния отношения Зендая е не-човек...

Хилари Суонк в Guy Laroche, 2005

Бизнес отпред, купон отзад! Това е посланието на роклята Guy Laroche, която Хилари Суонк носи през 2005-та. Среднощният син оттенък е хладнокръвната алтернатива на черното, а особеният дизайн прави силно впечатление, както и да го погледнем. Изводът е, че голямото деклоте не е единственият начин да покажем плът. 

Фей Дънауей в Theadora Van Runkle, 1968

Не знаем дали тоалетът на Фей Дънауей е рокля или палто, но харесваме всичко с пера.

Бьорк в Marjan Pejoski, 2001

По повода, а той е тази рокля-лебед, Джоан Ривърс казва: "Това момиче трябва да бъде в лудница!", но ние не мислим съвсем така. Тоалетът не е конвенционално красив, но всяко счупване на рамките е добра идея. 

Шер в Bob Mackie, 1974

Шер не един-два пъти изглежда емблематично на Оскарите. В този прозирен сет е едно от най-добрите й присъствия на Наградите, завършен с подходящи сенки, блестящо цвете на врата и, разбира се, на главата.

Селин Дион в Christian Dior, 1999

Толкова готина и елегантна, че почти не забелязваме как костюмът е наобратно. А и смятаме това за гениална идея...  

Марта Плимптън във vintage, 1989

Марта Плимптън в ретро кремава сатенена рокля през 1989 г. е еманация на елегантността на Стария Холивуд - неподправеност и очарование. 

Диахан Керъл, 1969

Диахан Керъл в тази розова рокля, окрасена с бижута и в комбинация наметало, от 1969 г. завинаги ще бъде сред най-доброто за нас. Много царствена! 

Анжелика Хюстън в Halston, 1975

Анжелика Хюстън, с Джак Никълсън под ръка, изглежда като модерна русалка или поне магическа лилава змия. И е много сладка! 

Клеър Дейнс в Cerutti by Narciso Rodriguez, 1997

Силуетът на пола и тениска е ултрамодерен и е свеж през 90-те и остарява доста добре. Особено с подходящи сенки. 

Камерън Диас в Emanuel Ungaro Couture, 2002

Коланът-огърлица Fred Leighton е чуднен, няма спор, но е и изключително освежаваща цялата глам-бохо комбинация, сред всички красиви и понякога досадно класически тоалети. 

Гуинет Полтроу в Tom Ford, 2012

Гуинет Полтроу в Tom Ford на Оскарите през 2012 е безупречна, неподправена и класна. 

Ума Труман в Prada от Barbar Tfank, 1995

Истински минималистичен силует принцеса от 90-те. Трябва ли да казваме повече?

Лупита Нионг'о в Calvin Klein Collection, 2015

Тя е цялата в перли! Въпреки факта, че тази рокля вероятно е много тежка, обичаме усещането за рационалност, което вдъхва.

Рийз Уидърспуун във винтидж Christian Dior, 2006

Това е годината, в която тя печели Оскар за най-добра актриса за ролята си в “Walk the Line”. Роклята е прелестна, а многото камъни никога не са too much. 

Барбра Страйсънд в Arnold Scaasi, 1969

В морето от принцески рокли е трудно да си представим нещо по-шикозно от това да се появиш с костюм с пайети на червения килим. През 1969-та на Наградите Барбра Страйсънд прави точно това. 

Мадона в Olivier Theyskens, 1998

Olivier Theyskens роклята за Оскарите на Мадона от 1998 г. е идеалният баланс между пънк и елеганс. Cool e, не сме и очаквали друго. 

Натали Портман във винтидж Christian Dior, 2012

Единственото по-добро от Натали Портмант в рокля Christian Dior е Натали Портмант във винтидж рокля Christian Dior.

Алисия Викандер в Louis Vuitton, 2016

Алисия Викандер приема първия си Оскар в бледожълта рокля на Louis Vuitton, която ни напомня за Бел от “Красaвицата и Звяра”, но направена от Никола Гескиер с няколко подробности: пола балон с голям подгъв и неравномерно разположени сребърни пайети, падащи диагонално надолу по полата.

Тилда Суинтън в Lanvin, 2009

Уважаваме и оценяваме рисковете, а още повече уважаваме Тилда Суинтън. Тя винаги върви по червения килим обратно на очакванията, а едно от любимите ни нейни облекла е този тоалет от 2009-та, дело на Lanvin. 

Мишел Уилямс в Louis Vuitton, 2012

И тя е от тези жени, които носят червено на червения килим. Тази като жива рокля от Louis Vuitton, съчетана с аналогичен цвят червило, е олицетворение на safe choice, но от добрите. 

Уинона Райдър винтидж, 1996

Тази деликатна рокля в цвят между шампанско и пепел от рози, осеяна с мъниста, е феерична и много секси. Бихме! 

Дженифър Лорънс в Calvin Klein, 2011

Минимализмът, който обичаме, изглежда така. Обеца, малка чанта и гривна и нищо, което да е твърде много или твърде малко.  

Никол Кидман в Christian Dior Couture, 1997

Един от най-емблематичните моменти в историята на модата и на червения килим е Никол Кидман в рокля John Galliano през 1997-ма. Елегантният силует и мотивите, вдъхновени от азиатската култура,  съчетани с матов син сатен (обувките) и дамска чанта, вдъхновена от chinoiserie, са идеалната комбинация. Роклята на Кидман се превръща в еталон за стила на червения килим, който подтиква безброй други да откраднат по нещо от визията й.

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.