Следва

Gucci Resort 2022: Секс, езда, съвършенство, 100 години Gucci

Celine, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Креативният директор на модна къща Celine, Еди Слиман, представи новата дамска колекция Есен 2021/2022

Runway преди 2 години

Отдавайки почит на френското наследство, шоуто на Celine се проведе на 14ти април в спиращите дъха градини на имението Vaux-le-Vicomte близо до Париж. Колекцията носи отчетлив френски акцент с елементи от английската провинция. „Трябва ли да нарушаваме правилата, за да изживеем младостта си?“ - това е основният въпрос на дизайнера, който повече от всякога резонира с несигурното настояще, припомняйки някои редове от творбите на Пол Верлен, Шарл Бодлер и Артър Рембо.

Невероятното умение да съчетаете нещо шикозно, което би могло да принадлежи на майка ви или баща ви, като сако от туид или мъжко палто с печат на рибена кост, с нещо небрежно: изтъркани дънки с прави крачоли или широки деним кюлоти - само Слиман може да покаже в една колекция къс черен смокинг и морско яке, съчетано с буржоазна блуза и груби ботуши, и това да изглежда свежо и стилно. Дизайнерът се покланя на наследството на марката, успешно смесвайки го с най-новите съвременни парчета: асиметрични горнища и сутиени от кашмир.

Това е градска, функционална колекция, предназначена да подчертае спокойния парижки шик. Виждаме и обемни якета-бомбари, широки палта, масивни овчи кожуси и кожени жилетки. Дънките с широки крачоли, секси топовете с едно рамо и обемните блузи привличат като магнит. Грамадни блейзъри, ботуши за езда и гумени обувки с минималистични линии, напомнящи английски ловен гардероб, лесно се сприятеляват с буржоазната класика и спортните елементи в гардероба: уютни качулки, бейзболни шапки и дънки със скъсани колене.

Блестящи пайети украсяват елегантни рокли, отпуснати широки панталони и тесни поли с камбанна  форма, които една принцеса на Дисни с удоволствие би носила. Подчертавайки съвършенството и безупречното майсторство на Селин, дизайнерът връща на модния подиум лъскавият кринолин, който Еди Слиман ни предлага да носим през есента, съчетан със спортно облекло. Вижте цялата колекция Celine Есен 2021/2022 горе в галерията.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.