Следва

We love: новите златни чанти на Christian Dior

Gucci Resort 2022: Секс, езда, съвършенство, 100 години Gucci

Buon compleanno, Gucci, amore mio! 

Runway преди 2 години

Днес се чувстваме сякаш най-добрият ни приятел има рожден ден. Този, с когото сме навсякъде и винаги на най-вълшебното място, който никога не ни разочарова, насърчава да сме най-творческото, истинско, смело Аз, в който дори сме склонни да се влюбим, защото знаем, че любовта е вечно взаимна...


Street Style вдъхновения: Gucci на един век


Тази година Gucci навършва 100 години. Новата колекция на Алесандро Микеле е тържеството за този важен момент и по негов личен начин е приказно идиосинкратична. Не неочаквано той преразглежда историята на модната къща. Естетиката е секси конна езда - с камшици, каски и бижута-юзди, а виждаме и един от от най-големите хитове на бранда някога - червенокадифеният смокинг 1996-та, за който Микеле казва, че "прави Гуинет Полтроу известна“. 

Музиката към Gucci Resort 2022 показва колко дълбоко е проникнала италианската марка в духа на съвремието, така наречения Цайтгайст, термин означаващ интелектуалния, културния, етическия и политическия климат на нашето време. Lil Pump започна шоуто с "Gucci Gang“, след него слушаме Рик Рос ("Green Gucci Suit”), Bhad Bhabie ("Gucci Flip Flops“) и Die Antwoord, с асистенцията на Дита фон Тийз ("Gucci Coochie“). Ние бихме добавили към озвучаването Future ("Gucci Bucket Hat") и нещо на Gucci Mane, но и така всичко е галактически удивително... 

По-изненадващи са парчетата, които Микеле позказва, включващи лога Balenciaga (двете марки вече работят заедно) на Демна Гвасалия и Kering, коорпорацията собственик на Gucci . Формите и символите в цялата колекция са емблематични за Balenciaga, а живи примери са подплатеното яке от есенната колекция на бранда за 2016-та и клинове от пролетната от 2017-та. Всички тези креации са смесени и със собствените символи на Gucci - бляскави тоалети за през деня, живи зайчета и анатомични сърца във формата на чанти, инкрустирани със кристали.

На пресконференцията Микеле говори за 100-годишното наследство на къщата и "силата на марката Gucci“. Това наследство ще се разиграе на големите екрани по света, когато по-късно тази година излезе филмът "House of Gucci" на режисьора Ридли Скот с участието на Лейди Гага и Адам Драйвър. Но за да подчертае как Gucci влияе на съвременното изкуство въобще, Микеле надхвърля известните Gucci-изми (класическите разпознаваеми за бранда характеристики) и вкарва текстовете от песни за Gucci - oт например the Cramps и Eric B. & Rakim, направени години преди той да оглави бранда. 

Истината обаче е, че Gucci е феномен на популярността в модата. Микеле разбира това на фундаментално ниво и, естествено, се наслаждава на факта, че е създател на дрехи и аксесоари, но и на същински културни реалии. "Младите хора гледат на марката като на платформа. Те визуализират Gucci по милион различни начини и в милион различни времена“, казва той. Колекцията и ревюто са истински живи, подвижни, дрехите - изключително сексапилни, автентични и смели, колкото душата на дете.  "Тази колекция е детска площадка, която можем да споделяме всички заедно“, завършва Микеле. Ние я споделяме с вас в галерията горе. А това е филмът, придружаващ колекцията-съвършенство:

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.