Розовата сватбена одежда на Грейс Кели - неизвестна, но божествена

Розовата сватбена одежда на Грейс Кели - неизвестна, но божествена

На 19 април 1956 г. холивудската красавица Грейс Кели се омъжва за принц Рение III от Монако

Оттогава са изминали повече от 60 години, но изумителното сватбено одеяние на принцесата на Монако все още се възприема като едно от най-красивите в историята (Четете още: Сватбената рокля-катастрофа на Принцеса Даяна). Става дума за сватбената рокля със стол яка, изящно дантелено наметало и разкошна пола от копринена тафта, украсена с десетки ръчно пришити перли и шлейф, дълъг десет метра. Автор на легендарната рокля е дизайнерката Хелън Роуз, а самата сватба е наблюдавана от над 30 милиона зрители по целия свят. 


Истинската история зад сватбените одежди на Грейс Кели и библията в ръката й


Малко хора обаче знаят, че ден преди великолепното тържество, Грейс Кели облича друга сватбена рокля, проектирана от същата Хелън Роуз. За сватбената церемония в тронната зала на двореца в Монако, холивудската актриса избира елегантен ансамбъл от тафта в прашно розов нюанс. Сватбената рокля е покрита изцяло с белгийска дантела с изображения на рози и се състои от пола с миди дължина и втален жакет със заоблена яка и миниатюрна връзчица. Комплектът допълват сатенена шапка-жулиетка и чифт бели ръкавици.

След като подписването приключва, Грейс Кели още веднъж сменя сдържания си елегантен тоалет, отново с рокля с миди дължина, след което тя и съпругът й се отправят на  пресконференция. Ден по-късно бившата актриса се появява на сватбената церемония в приказната рокля с дълъг шлейф (снимката най-горе), която изтрива от паметта на потколенията всички предишни тоалети на принцесата на Монако. Затова припомнянето на това по-малко известно изящество ни се струва задължително, насладете се на изконната дамска елегантност от 50-те на миналия век. Дали нещичко от това ще се върне някога... 


90 years of Grace: цитираме Принцесата на Монако


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.