Следва

Твърде дълго, може би? Но пък й стои чудесно: червеното манто на Кейт

Денят на Майката: топ моделите и щерките, красива интерпретация на "крушата и дървото"

1970-те и 1980-те години са славни времена за супермоделите - Синди Крауфорд, Кристи Бринкли и Бевърли Джонсън доминират модната сцена 

Celebrities преди 2 години


Синди Крауфорд и Кая Гербер

Днес на подиума, в списанията и рекламните кампании греят нови лица, много от тях - деца на бившите топ модели. Йоланда Хадид подкрепя неуморно дъщерите си Джиджи и Бела в първите им стъпки към славата, а Синди Крауфорд вероятно с радост наблюдава как дъщеря й Кая Гербер се очертава като най-успешното присъствие в модния свят - свят, който мама Синди отлично познава. В чест на Деня на майката, който се отбелязва в над 40 държави по целия свят на 9 май, View Sofia припомня кои са топ моделите от близкото минало, чиито дъщери днес са в центъра на модния интерес от всеки възможен ъгъл. 

Синди Крауфорд и Кая Гербер


Синди и Кая 

Синди Крауфорд е жива легенда на модната индустрия. Красавицата от Илинойс прави името си извънредно популярно с неуморната си, професионална и безкрайно красива работа с гиганти като Pepsi, Versace и Revlon. Тя е част от "Голямата петорка", заедно с Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста, Клаудия Шифър и Кристи Търлингтън, а малко след това и Стефани Сиймур. Крауфорд и 19-годишната й дъщеря Кая Гербер изглеждат повече като сестри, отколкото като майка и дъщеря. Новата модна звезда е наследила ефектната красота на мама, което не значи, че няма своя ярка индивидуалност. Момичето е буквално на върха в момента - работи с най-най-големите имена в бизнеса и то непрекъснато - Calvin Klein, Marc Jacobs, Saint Laurent и Versace, освен останалите.


7-минутна тренировка на ръцете, точната рецепта от Синди Крауфорд


Street Style вдъхновения: Кая Гербер



Синди Крауфорд за Gianni Versace, 1987


Кая Гербер за Versace, 2017

Пат Кливланд и Анна Кливланд

Пат Кливланд израства в Ню Йорк, където, на 14-годишна възраст, я открива редактор на Vogue. Подписва контракт с Ford Models, по-късно и с агенция Wilhelmina, а кариерата й на топ модел с десетки престижни изяви в Европа и САЩ през 70-те години на миналия век е достойна за книга. Кливланд е любимка на Valentino и Yves Saint Laurent, близка приятелка е на Карл Лагерфелд, Анди Уорхол и Мик Джагър. Дъщеря й Анна Кливланд на свой ред щурмува света на модата. 28-годишният модел има договор с Next Management отпреди 6 години, откогато датират и бляскавите й появи на подиума и по страниците на луксозните модни издания за Chanel, Jean-Paul Gaultier и Marc Jacobs. 


Пат Кливланд на ревю на Oscar de la Renta, 1974


Анна Кливла за Interview Magazine Germany

Кристи Бринкли и Сейлър Лий Бринкли-Кук


Кристи Бринкли и Сейлър Лий Бринкли-Кук за Sports Illustrated

Кристи Бринкли е малка художничка, която мечтае да се установи в Париж, когато я забелязва фотограф, ангажиран в средите на модата. През 1979 година тя снима първата си корица за Sports Illustrated; престижният ангажимент се повтаря през 1980-та и потретва през 1981-ва. През 2017 година прелестната Кристи отново е на корицата на списание Sports Illustrated, придружена вече от дъщерите си Сейлър Бринкли-Кук и Алекса Рей Джоел. Появата на трите фантастични момичета предизвиква фурор в света на модата. Кариерата на Сейлър започва иначе от Teen Vogue, а две години по-късно Бринкли-Кук подписва договор с агенцията IMG Models, откогато стартира и сериозната й моделска кариера. (Четете още: Beauty Starter: Кристи Бринкли, на 66 като на 33)


Кристи Бринкли за Sports Illustrated


Сейлър Лиъ Бринкли-Кук за Sports Illustrated

Йоланда, Джиджи и Бела Хадид


Бела, Йоланда и Джиджи Хадид

Според New York Post, Йоланда Хадид започва кариерата си след като подписва договор с Ford Models. Напуска Нидерландия, премества се в Ню Йорк и започва бляскав моделски живот, допреди да се задоми с Мохамед Хадид, а след това и с Дейвид Фостър. Дъщерите на Йоланда - Джиджи и Бела, и двете с договори с IMG Models, бързе се превръщат в звезди. Двете са постоянното присъствие на почти всяко шоу на крупен бранд, включително Victoria's Secret Fashion Show. През март тази година Джиджи и Бела съвместно украсиха корицата на британския Vogue. (Четете още: Когато мама те заслепи: Йоланда VS. Джиджи Хадид)


Йоланда Хадид за списание Grazia


Джиджи Хадид за Seafolly


Бела Хадид за Calvin Klein


Бела и Джиджи Хадид на корицата на British Vogue

Ванеса Паради и Лили-Роуз Деп


Лили-Роуз Деп и Ванеса Паради

Ванеса Паради e първо певица и кинозвезда, и чак после модна легенда. През 1991 година тя се появява на корицата на Vogue Paris, в същата година е избрана и за посланик на Chanel. Пътят на дъщеря й Лили-Роуз Деп в света на модата е идентичен. На 16, Лили-Роуз дебютира на ревю на Chanel, като едновременно става и рекламно лице на някои от емблематичните продукти на марката, включително парфюма Chanel No.5 L'Eau (Четете още: Chanel N°5 днес навършва 100: историята на една легенда).


Прискача ни се в розов суичър и Chanel Rouge Coco Bloom на устните: разкошната кампания с Лили-Роуз Деп



Ванесса Паради для Coco Chanel


Лили-Роуз Деп за Chanel No.5 L'Eau 

More from View Sofia

София Лорен: "Мислех, че всичко ще изпадне от роклята й". Историята зад легендарната снимка с Джейн Мансфийлд

Celebrities преди 3 години

Сигурно сте виждали известната снимка на София Лорен, гледаща към деколтето на Джейн Мансфийлд. Това и до ден днешен е кадър, който предизвиква коментари и интерес.

Принцеса Шарлийн и Принц Албер II, Олена Зеленска, Кралица Максима - още от коронацията на Крал Чарлз III

Celebrities преди 10 месеца

Стана дума за скъпата церемониална рокля на новата кралица, за чудесния стил на кралиците Летисия и Рания, за ослепителната красота на Катрин от Уелс. Следва още висок стил от коронацията на Крал Чарлз III и кралица Камила в Уестминстърското абатство в събота 

Dolce & Gabbana Fall 2023, READY-TO-WEAR и Ким Кардашян, Дева Касел, Ашли Греъм и другите подробности

Celebrities преди 1 година

Ревюто за есента и зимата на 2023 на модното дуо Долче и Габана се проведе на 25 февруари в дните на Седмицата на модата в Милано. Обичайно омагьосващо, голямото модно събитие привлече като магнит десетки звезди от света на модата и шоубизнеса, но най-голям шум предизвика появата на Ким Кардашян в пълно модно снаряжение   

More Celebrities