Следва

Галерия: 10 кадъра Брижит Бардо и милионерът, който се жени за нея "по облог"

Sweet Serial Killer: страховитото обяснение на астрологията за серийните убийци

Всичко се крие в Плутон

Astro преди 2 години

Знаете, ли че ФБР има цял екип, посветен на изграждането на психологически портрети на убийци? Е, идваме тук с един приятелски съвет - Включете няколко астролога в цялата работа, ФБР, ще е полезно. Нека обясним защо: в зодиака има 12 знака, разделени на три групи по параметър, наречен модалност. Всеки знак е или фиксиран, или променлив, или кардинален, и всяка от тези модалности има различен набор от личностни черти, които вървят "в пакет". Близнаци, Дева, Стрелец и Риби са променливи знаци, което означава, че техните знаци се падат в края на метеорологичните сезони (Близнаците - в края на пролетта, Девата - в края на лятото, Стрелец - в края на есента и Риби в края на зимата). През 2008 г. холандски статистик на име д-р Ян Руис решава да разгледа подробно рождените карти на почти 300 серийни убийци и установява, че "серийните убийци често се раждат, когато Слънцето е в променливи знаци“.

И така, какви са чертите на тези променливи знаци? Ами, те са известни като адаптивни и трескаво нерешителни - като хамелеони, преживяващи епизодични и чести промени през целия си живот. Комбинираме това с енергията и личността на тези знаци сами по себе си и имаме рецепта за хора, които живеят двоен живот, често свързан с престъпления...

• Близнаците, символизирани от две лица, са известни с това, че имат множество страни или скрити личности. Очарователно и забавно външно Аз, което предимно показват на света, и по-тъмно, подмолно Аз, което ги тласка към опасности и насилствени действия.
• Девите са щателни и систематични - живеят за моделите, рутината, подредеността. Серийните убийци са склонни да извършват действия, които следват характерен, предвидим модел на поведение, което е доста присъщо за Девата. Освен това Девите, разбира се, са добри в почистването след себе си. 
• Стрелците са харизматични и процъфтяват в приключенията, най-добре се чувстват, когато пътуват и са в движение. Логично е, че търсещият тръпка огнен знак може да "се зарадва" на извратени действия и идеи. Те са импулсивни и спонтанни... и невинаги обмислят нещата.
• Рибите са съпричастни, но тази съпричастност може лесно да се обърне в точно обратното. Тъй като имат способността да изпитват и съпреживяват колективната болка, те лесно се претоварват и се затварят в себе си като механизъм за съхранение на себе си, а това ги прави много гневни и често опасни.

Ето и няколко от най-известните серийни убийци в Америка, държавата с най-много серийни убийства в света: Тед Бънди (Стрелец), Джефри Дамър (Близнаци), Джон Уейн Гейси (Риби), Андрю Кунанан (Дева), "Синът на Сам“ Дейвид Берковиц ( Близнаци), Ричард "Нощният преследвач“ Рамирес (Риби), "Бостънският удушвач“ Алберт Десалво (Дева), Ранди Крафт (Риби), Лари Ейлер (Стрелец) и "BTK“ Денис Радър (Риби).

Д-р Руис също установява, че "честотата на планетите в 12-ти дом на тези хора е значително висока". Припомняме, че нашата натална карта е разделена на 12 сектора, наречени домове (четете още: 10 неща, които ще ви провокират да си направите натална карта), като всеки представлява различна област от живота. Докато зодията, слънчевият знак, се определя от датата на раждане, домовете в рождената карта се определят от времето, в което сме родени. Асцендентът винаги е свързан с 1-ви дом и според него се разпределят останалите домове. 12-ти дом понякога се нарича "дома на невидимото и подсъзнаваното“ и управлява интуицията, психичното здраве, духовнните преживявания, настройката към мистицизма и свръхестественото и, много важно, края на етапите в живота ни. Наличието на много планети в този дом показва, че тези фактори играят значителна роля в живота на съответния човек.

Има още важни неща по повод серийните убийци и астрологията. Други специалисти установяват, че при сравняване на рождените карти на някои от тези престъпници се появяват "шаблони", някакви повтарящи се астрологични модели. Бънди, Кунанан, Рамирес и Крафт споделят три ключови аспекта (известни също като значимите ъгли, които планетите правят помежду си) в своята карта: силноизразен и "напрегнат" Плутон, планетата на смъртта и потиснатото психологическо поведение; добра позиция на Меркурий (планетата на комуникацията); и Асцендент в съвпад с друга планета. Всичко това означава, че Плутон може да донесе положителни трансформации на личността, но когато е слабо аспектиран и в лоша позиция, той също може да причини тревожeн самосаботаж - дори фиксация в идеята за смъртта. Връзката с Меркурий носи дарба за "смелост", която граничи максимално с риска и глупостта, което е необходимо умение за примамване на нови жертви. И когато някоя планета формира аспект с асцедента, това може да засили много този аспект на нашата личност. Бънди, например, има Венера в Скорпион, която образува напрегнат квадрат с неговия асцедент Лъв. Когато Венера, планетата на любовта, формира непростим аспект като този, има тенденция човекът да се бори със самочувствието си и да действа в резултат на това.

via GIPHY

Разбира се, не всеки сериен убиец е променлив знак, и обратното, разбира се. Важни проучвания за рождените дни на серийните убийци установяват, че непропорционално голям брой от тях са Водолеи (Гари Риджуей, Робърт Хансен и Луис Алфредо Гаравито), Телци (Н. Пр. Холмс, Майкъл Райън и Дейвид Коупланд) и Козирози (Магьосникът, Магистралата, Московския Вълк). Освен това всеки зодиакален знак може да претендира за поне един сериен убиец - например Чарлз Менсън е бил Скорпион, Анджело Антъни Буоно Младши е Везни, а Кийт Хънтър Джесперсън е Овен. Интересното е, че рождените карти също не са единствената пресечна точка на астрологията и истинското престъпление. Някои съдебни астролози се опитват да разрешат убийства, като разглеждат "диаграми на събития и места“ за това как е изглеждал космосът в деня на убийството. Въпреки че съдебните психолози са скептични към това, има няколко популярни блога, посветени на тази област.

Така че, преди да се изплашите, защото живеете с Риби, не забравяйте, че рождената карта е само карта. Всеки все още има силата да упражнява свободна воля. Освен това "Аз съм Близнак“ няма да издържи в съда, така че, молим, не убивайте никого.


Четете още: Служители на Дисни, бивш военен, спасител на басейн и лекар заловени в педофилска мрежа


 

More Astro