Следва

Lunchtime Shopping: 20 шарени панталона за пакостливо лято

Men's Exhibit: Искам гадже спортист, да се облича ТАКА

Спортът е освен триумф на духа, триумф на стила

All fashion преди 2 години

Общоизвестна тайна е, че спортистите вече до голяма степен печелят повече от брандове и марки, отколкото от действителната си кариера, което силно насочва вниманието ни върху стила на момчетата, все по-често неустоим и причиняващ (най-малко) въздишки. Атлетичните тела в любими дизайнерски брандове са радост за сетивата, така че изброяваме най-стилните спортисти към днешна дата и на всички времена. Защото още е само вторник и заслужаваме тази гледка:

Крис Пол, баскетболист

Крис Пол знае с точността на швейцарски часовник кога как да се облича. Статутът му на най-стилен играч в НБА според американския GQ е безпрекусловно доказателство за това, а всяка негова off-court визия - доказателство на теоремата за стилен баскетболист.  


Крис Пол пристига за мач от сезона 2019-20 в NBA срещу Toronto Raptors в Торонто, Канада

Дейвид Бекъм, футболист

Дейвид Бекъм, едно на ръка, е сигурно най-известният спортист на всички времена и не само заради физическите си способности. Да, той доскоро беше елитен футболист в разцвета на силите си, но изявите на Бекс извън терена са това, което го прави суперзвезда, освен връзката му с Posh Spice, външният вид и стил уменията на Дейвид го отличават от останалата част на foot-обществото, а и не забравяме, че е спряган за първия метросексуален мъж (четете още: Ботокс в челото, пластика на бузите и прочее операциите на Дейвид и Виктория Бекъм). Не можем да не си го припомним и като главен герой на Петъчната ни доза секс - ТУК.


Дейвид Бекъм в Ню Йорк, 2021 г.

Дион Сандерс, американски футболен и бейзболен играч

Дион Сандърс е един от най-знаменитите представители на американския спорт през 90-те години, сякаш роден за вниманието на всички. Той е професионалист в два спорта и усвоява модата като трети талант: къдрици, големи ланци, обемни костюми, обеци - жесток! Няма как да не харесваме мъжа, който казва: "Ако изглеждаш добре, се чувстваш добре. Ако се чувстваш добре, играеш добре. Ако играеш добре, ти се плаща добре."


Дион Сандърс в Калифорния, 1994 г.

Хектор Белерин, футболист

Подобно на Бекъм (но според мнения на специалисти по-малко талантлив на терена), Белерин си направи име в офсайд спорта. Той е голям фен на модата и е наистина известен сред модната публика, все пак малцина спортисти имат възможността да дефилират по подиума на Louis Vuitton...


Хектор Белерин на ревюто на Louis Vuitton Пролет/Лято 2020 на Седмицата на модата в Париж

Арнолд Палмър, голф играч

Един от най-големите "голфъри" на всички времена е и един от най-стилните в света на скъпия спорт. Арни Палмър се отличава от конкуренцията със стилния си стил, винаги обут в елегантни мокасини и облечен в шикозни жилетки, доста classy...


Арнолд Палмър, 1969 г.

Леброн Джеймс, баскетболист

Леброн Джеймс откакто е на 18 впечатлява ли, впечатлява... Сега е на 36 е смятан за един от най-великите спортисти в света, ergo и за един от най-стилните. От този ансамбъл на Том Браун до всяка тениска, която облича, винаги е готин. То, както се казва, на атлетичен човек... 


ЛеБрон Джеймс пристига за Игра 2 на финалите на НБА 2018

Роджър Федерер, тенисист

Докато много от имената в този списък са икони или в уличния стил, или в спортното облекло, Роджър Федерер е най-мъжествен и сериозен във всичките си естетики. Безупречен стил, няма какво да добавим.


Роджър Федерер, носещ Gucci на Met Gala, 2018

Виктор Круз, играч от NFL

Виктор Круз може и да не е най-добрият ресийвър на всички времена, но когато играе за "Джайънтс“ в Ню Йорк определено придобива фин усет към дрехите. Крус винаги сякаш държи пръста си върху модния пулс на тенденциите, което е похвално. 


Виктор Круз на реюто на Louis Vuitton Пролет/Лято 2019 на Седмицата на модата в Париж

Ръсел Уестбрук, баскетболист

Ръсел Уестбрук е най-щурият пункт от списъка ни. Много цвят, много щампи, всякакви форми, доста дамски дрехи - стилът на този мъж е толкова необичаен, че често забравяме, че е един от най-интересните гардове в NBA. Между другото, любимият му бранд е Acne Studios и дори има своя собствена модна марка - Honor The Gift.


Ръсел Уестбрук на ревюто Dior Homme S/S 2018 като част от Седмицата на модата в Париж

Конър Макгрегър, MMA боец и боксьор

Скандалният Конър Макгрегър се облича по най-грандиозния и претенциозен маниер, което му отива, категорично признаваме стилистичното му богатство.


Снимка: @thenotoriousmma

Кели Убре-младши, баскетболист

Кели Убре-Jr е едно от онези момчета, които засега не могат да бъдат наречени изключителни спортисти, но пък може да бъде наречен мъж със супер сладък playful стил. И със страст към модата, Убре често се аксесоаризира с цветни бижута, дрехи от дизайнерски марки и други готини артикули, които не всеки може да си позволи.


Кели Убре-младши преди шоуто на JW Anderson по време на Седмицата на модата в Париж, 2019

Мохамед Али, боксьор

Може би най-великият боксьор на всички времена не е известен като икона на стила, но има защо това да се опровергае. Мохамед Али често изглежда страхотно в свежи летни якета, поло тениски и костюми с дълги ръкави, но елитното присъствие идва не от дрехите, а начина, по който се държеше. Въпреки всичко той винаги изглежда добре.


Мохамед Али, 1970 г.

ДиАнджело Ръсел, баскетболист

До 24-годишна възраст ДиАнджело Ръсел играе в Лос Анджелис и Ню Йорк и животът в тези мегаполисни райони прави чудеса с неговия стил. Сега той е много еклектичен и разнообразен: костюми, шарени пуловери, тениски със смели щампи, страхотна колекция от обувки - момчето си има всичко нужно, че да го наречем #welldressed. 


ДиАнджело Ръсел пристига за мач от НБА срещу Toronto Raptors на 11 февруари 2019 г. в Торонто, Канада.

Люис Хамилтън, състезател от Формула 1

Стилът на Люис Хамилтън става легендарен, особено през последните няколко години, тъй като той се фокусира много върху модните тенденции. Седемкратният шампион във Формула 1 сега е не само стрийт стил звезда от Седмиците на модата, но и важен гост от първия ред на най-важните ревюта.


Люис Хамилтън във Франция на пистата на Пол Рикар, 2021 г.

More All fashion