Следва

Кристен Стюарт в първия трейлър на "Спенсър"

Сцената с Ема Корин като принцеса Даяна, отрязана при монтажа на The Crown

Сцената показва Даяна, изпълняваща песен от мюзикъла Phantom of the Opera

 

Movies & TV преди 2 години

В последните дни сме залети от информация за предстоящия да се появи на екран 5-и сезон на "Короната" на Netflix и филма "Спенсър" с Кристен Стюарт като принцеса Даяна - и двете ленти разказват за британското кралско семейство и, естествено, будят огромен интерес.

В същите тези последни дни, пред очите ни попаднаха първите щрихи от образа на Елизабет Дебики в ролята на принцеса Даяна в предстоящия пети сезон на The Crown, което не означава, че все още не следим под лупа Ема Корин - по-младата лейди Ди в сагата. 

Актрисата и носителка на Златен глобус може да бъде видяна в любопитна, невлязла в сериала сцена, която тези дни се появи в официалния YouTube акаунт на шоуто. На нея се вижда как Корин изпълнява песента All I Ask Of You от мюзикъла The Phantom of the Opera, от край до край, като реакциите на екипа на West End подчертават въздействието на изпълнението.

Във филма, тя цели да изненада (приятно, според собствената й логика) съпруга си, принц Чарлз, с видео от изпълнението като подарък. И все пак това няма желания ефект, тъй като Чарлз не е особено ентусиазиран от таланта на съпругата си.

Сцената се появява в края на епизод, показващ разпадането на отношенията в двойката, в който те са показани като абсолютни противоположности. Докато Даяна изненадва Чарлз, като се качва на сцената, за да изпълни Uptown Girl, мислейки, че това ще му се стори мило, той реагира по обратния начин, намирайки го за абсурдно.

Това е един от най-запомнящите се епизоди в поредицата, до голяма степен защото много зрители се питат дали сценарият наистина се основава на реални събития. Ами, оказва се, че се основават на живия живот: и изпълнението на Uptown Girl, и записът на песента The Phantom of the Opera се базират на множество репортажи от реални събития от онова време. Както Корин казва пред Vanity Fair: „Показваме и пресъздаваме едно към едно реалната ситуация - как принцесата наема снимачната площадка на Уест Енд, с включен снимачен екип да заснеме всичко, като подарък за Чарлз. Което е изключително затрогващо". 

Сцената не присъства в монтираната сага, но е интересна сама по себе си, затова я гледаме с интерес. Фактът, че Даяна като млада съпруга се старае толкова много да се хареса на Чарлз с дори инфантилни хрумки, е дълбоко затгрогващ, включително от позицията на изминалите години. Когато нещо е необречено на неуспех, то няма как да се случи. Толкова за този стресиращ брак. Оставаме с изкуството и неговите висоти >>> във видеото.   

More Movies & TV