Advertisement
 

"Жените сме уморени от очаквания": Анди Макдауъл за сивата коса и остаряването

Благодатта на остаряването.  

От изминалата пандемия извадихме някои много добри изводи. Живей днес, радвай се на всеки ден, пижамите и анцузите изобщо оне са само за вкъщи, ако са интерпретирани правилно, ако искаш да усетиш вкуса на нещо по-добре, спри да го приемаш за известно време, и още, и още... Като например, нищо няма да стане, ако пропуснеш два месеца във фризьорския салон. Даже наприотев, може да ги хрумне гениална идея, например да харесаш полеляващите си коси и да решиш да ги покажеш на целия свят.

В Gucci и Tiffany & Co

Точно така се случва с брилянтната актриса и великолепна жена Анди Макдауъл - голяма звезда, която с отличен успех променя и надгражда стандартите за хубост, възприети от обществото, правейки това с личния си пример. По време на пандемията, 63-годишната актриса решава да спре с боядисването на косата и остава каквото е - посивяла и изключително готина. 

В Valentino

Голямата холивудска звезда се появи в сесия за „The Zoe Report“, а в интервюто казва: „От години исках да направя това. После дойде Ковид, аз започнах да съзерцавам прорасналите си корени и изведнъж реших, че те всъщност ми отиват“.

В Off-White и Tiffany & Co

Анди демонстрира промяната с гордо вдигната глава на Фестивала в Кан през юли тази година, след което получи комплиментите и признанието на десетки хиляди жени от целия свят. 

„Страхувах се, че хората ще се окажат злобни. Аз чета всички коментари“, споделя Анди.  

За нейна изненада, реакциите са невероятни. Армия от жени застават зад нея, решени да я подкрепят в тезата, че остаряването не може да е повод за срам.„Мисля, че жените са уморени от идеята, че не им е позволено да остаряват. Сякаш остарявайки, ти не можеш да продължиш да си хубав. Мъжете също стареят и ние продължаваме да ги обичаме. Искам да бъда като мъж. Без да искам да звуча арогантно, страшно харесвам косата си когато се погледна в огледалото. Много е хубава“, разказва актрисата. 

Prada

Анди разкрива, че първия път, когато е била интервюирана за остаряването и красотата на 40-годишна възраст.

„Беше злобно и грозно. Една жена ме попита: "Какво е чувството да остарееш и да изгубиш красотата си?" Аз не гледам на красотата по този начин. Аз харесвам остаряването. Чувствам се удобно с възрастта. Това не е от нещата, които предизвикват стрес у мен". 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.