Следва

Почина Уили Гарсън, припомняме си актьора, изиграл най-добрия приятел на Кари, в цитати

Крехко равновесие: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Везни, знак по знак

Ето как обичащият красотата, търсещ справедливост и (добре де!), понякога много нерешителен въздушен знак си пасва с всеки от 12-те знака на зодиака

Astro преди 2 години

Докато обобщените стереотипи за зодиите могат да ни разсмеят или фрустрират, те никога не успяват да докажат, че всеки знак има своите плюсове и минуси. Кардиналният въздушен знак Везни, управляван от планетата на любовта и красотата Венера, е обсебен от всичко, свързано с връзките и съюзите, той е владетел на седмия астрологичен дом - дома на партньорствата и любовта. Известни са също като артисти и социални пеперуди, които се наслаждават на разнообразието (но в най-балансираната му форма), създаването и парадирането (например с перфектния интериор, коктейл, тоалет - всичко, свързано с естетика и удоволствие). И точно като зодиакалния си символ, тези хора често се "усукват на възел", за да запазят мира, да засилят баланса и да отстояват справедливостта.

 

via GIPHY

Ако по същия начин обичате спокойствието, ориентирани сте към взаимоотношенията с хора, а на всичко отгоре сте социални и леки по душа, вероятно ще се разбирате отлично с Везните. Отбелязваме, както винаги, че зодията или слънчевият знак е само едно парче от наистина сложния, нюансиран пъзел, известен като натална или рождена карта, в която си струва да надникнете, за да видите кой е и домът, управляван от Везни при вас и дали имате важни планетарни разположения, които се свързват с този знак. Четете още: 10 неща, които ще ви провокират да си направите натална карта.

Сега вече спокойно можем да ви представим съвместимостта на Везните с всичките 12 знака на зодиака, надолу >>> 

Съвместимост между Везни и Овен - проблемна двойка

Овенът - първият знак на зодиака, е кардинален, огнен, и противоположен на Везните, тоест се намира на шест знака от него, което на астрологичен език се нарича "опозиция". Хората в тази двойка или ще се чувстват като двете страни на една и съща монета, или партньорите ще имат чувството, че говорят на напълно различни езици. Управлявани от Марс, богът на войната, Овните са обсебени от конкуренцията и обичат да водят битки за забавление, докато Везните, управлявани от обичащата хармонията Венера, се отдръпват от всякакъв вид конфликт на всяка цена. Но и двамата са инициатори, обичащи забавлението, така че ако имат желание да почитат противоположната природа на другия, те могат да изградят динамичен и ефективен екип.

Съвместимост между Везни и Телец - може би...

Телецът, фиксиран земен знак, и Везните са в куинкс или на пет знака един от друг, което обикновено се смята за доста неудобен ъгъл. Телците могат да бъдат старомодни домошари, които сякаш са вързани за дивана в хола и им е адски трудно да пренаредят плановете си за уикенда, докато Везните искат да прелитат от едно парти или събитие на следващо, оставяйки се на течението. Какво би могло да спаси тази двойка: техният общ владетел, Венера. И двамата са любители на изкуството, лукса и романтиката. Така че, ако Телецът успее да приеме по-гъвкав подход, а Везните да почитат старите традиции, пред които се прекланя Телецът, те има как да намерят начин да напишат заедно красива любовна история.

Съвместимост между Везни и Близнаци - идеално съвпадение

Близнаците, свръх комуникативният, управляван от Меркурий променлив въздушен знак, е в тригон или четири знака преди Везните, което е един от най-хармоничните ъгли, когато става въпрос за астрологична съвместимост. И двамата са свръхсоциални въздушни знаци, Везните инстинктивно разбират от какво се нуждаят Близнаците, за да се чувстват ангажирани и да им е интересно: умствено стимулиращ разговор, свързване с другите и споделяне на живи идеи. Те са едновременно елегантни и безгрижни романтици. Тази връзка е една от най-магнитичните и силни в зодиака!

Съвместимост между Везни и Рак - предизвикателство

Ракът, четвъртият в зодиака, кардинален воден знак, прави квадратура с Везни, което може да бъде предизвикателен, но и потенциално доста активиращ ъгъл. И двата кардинални знака обожават приятелството, могат да създават красота и домашен уют, пълен с всякакви удоволствия и радости, и обожават да го правят заедно с партньора си. Но типично като на въздушен знак подходът на Везните към романтиката е по-интелектуално зареден, докато Ракът предпочита да следва сърцето, а не разума си, което може да предизвика недоразумения. Но фокусирането върху взаимната любов и нуждата да бъдат обичани може да спаси ситуацията.


Тропикът на Рака: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Рак, знак по знак


Съвместимост между Везни и Лъв - чудно!

Лъв, петият знак на зодиака, фиксиран и огнен, образува секстил с Везни, който е предпоставка за сладка, хармонична връзка. И двамата са главоломно устремени към романтиката и изпитват огромна потребност да бъдат забелязани. Една от най-известните двойки Лъв-Везни са Скот и Зелда Фицджералд - романтично, креативно дуо, което основополага блясъка на 1920-те години. Двамата впечатляващи артисти греят в горещи дестинации като Париж и Кап д'Антиб, които на практика са съобразени с приоритетите на Лъва и Везните: общуване, стил и любов. Все пак има едно "но" в цялата работа: Лъвът може да се разочарова от свободолюбивия маниер на Везните, а Везните да се раздразнят от шефския маниер на Лъва, но поне със сигурност те винаги ще се вълнуват един от друг.


Цар Лъв: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Лъв, знак по знак


Съвместимост между Везни и Дева - има как, но по-добре не

Девата, шестият и променлив земен знак на зодиака, е един знак преди Везните. Това е донякъде неудобен ъгъл, известен още като полуекстил. Като цяло полуекстилите са предпоставка за неразбирателство и дискомфорт, но за тези двамата общуването очи в очи не е толкова трудно. Разбира се, Везните могат да бъдат нерешителни и хвърчащи в облаците, докато Девата малко по-трудно се приспособява и това е главният проблем, но и двамата са нетърпеливи да решават или да изглаждат проблемите на другите, както и да направят общото си пространство чисто и красиво.


Деметра: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Дева, знак по знак


Съвместимост на Везни с Везни - има и по-лоши варианти

Две Везни създават двойна енергия, управлявана от Венера, ориентирана към партньорството. Те представляват една пърхаща социална пеперуда, която може да бъде наистина красива, но и потенциално много желана. Везните имат склонност за проблеми с ангажираността и им е трудно да вземат окончателно решение, да заемат твърда позиция, защото искат да видят и двете страни на всеки спор. Поради тази причина две Везни са изложени на риск да изразходват твърде много време и енергия, опитвайки се да се угодят един на друг, като потенциално заметат тъй нужната им комуникация под килима в опит да избегнат конфликта. Но нека сме оптимисти - в края на краищата има доста по-лоши неща от това да си с някого, който е точно толкова артистичен, романтичен и миролюбив като теб самия.

Съвместимост Везни и Скорпион - добър общ език

Скорпионът, осмият знак на зодиака, фиксираният и воден, е полуекстилен или казано на прост език - един знак след от Везните, което може да създаде малко дискомфорт и неразбиране, както при Везните и Девата. Скорпионите приемат живота сериозно, чувствата им са невероятно интензивни и често са обсебени от скрити заговори и тайни, най-вече свързани с желанието им да надделеят в дадена ситуация. Междувременно ефирните Везни биха предпочели да живеят тук и сега и да се грижат повече за това как да правят впечатление в социалните си среди, отколкото да поемат отговорност за каквото и да е. Но поне и двамата ценят интимността, близостта и очарованието, така че те абсолютно сигурно могат да намерят общ език.

Съвместимост между Везни и Стрелец - идеален екип

Стрелецът, деветият и променлив огнен знак на зодиака, е в секстил или два знака след Везните. Позиция, полагаща основите на приятелска и спокойна връзка. И Стрелецът, и Везните обичат да са сред хората, да се забавляват (Стрелецът е онзи ярък персонаж в тълпата, който разказва вицове, докато Везните се грижат всички технически детайли да са изпипани и красиви) и да се отправят към приключения, разширяващи знанието им. Единственият проблемен момент може да бъде начинът, по който Стрелецът изказва мнението си: по доста директен и нефилтриран начин, който може да накара Везните да изтръпнат. Но в основата си и двамата търсят истината, така че определено ще изяснят проблемите си директно, очи в очи.

Съвместимост между Везни и Козирог - проблемна двойка, с няколко изключения

Козирогът, десетият, кардинален земен знак на зодиака, е в квадратура или три знака след Везните, което създава активираща или потенциално напрегната връзка. И двамата са естествено родени водачи, които определено ще уважават способността на другия да мечтае и да стартира големи проекти. И двамата се радват да бъдат в центъра на вниманието в резултат на своята упорита работа. Но управляван от повелителя на дълга, Сатурн, Козирогът може да бъде по-консервативен, структуриран и ориентиран към поддържане на контрол в сравнение с безгрижните Везни. Но ако работят за постигане на обща цел, ще се изненадат да открият, че са по-синхронизирани и хармонични, отколкото предполагат.

Съвместимост между Везни и Водолей - сложно е, но много хубаво

Водолеят, единадесетият фиксиран въздушен знак, е в тригон или четири знака след Везните, което се смята за идеално и хармонично съвпадение. И двамата притежават висока интелектуална енергия и имат потенциал да са доста влиятелна двойка. В същото време Везните, управлявани от романтичната Венера, се радват на старомодната, конвенционална романтика и класиката, което би се сторило странно, дори отвратително на Водолея (който е управляван от непокорния Уран и обича всякакви модернистични и алтернативни неща) - тоест понякога Везните са твърде скучни и конвенционални за Водолея. Това идва да покаже, че желанието да прегърнат страстите на другия би запазило тази въздушна двойка на една и съща честота, но е сложно... 

Съвместимост между Везни и Риби - напълно възможно

Рибите, дванадесетият променлив воден знак на зодиака, е в т.нар. петоъгълник или пет знака след Везните, което обикновено е неудобен, объркващ ъгъл. Докато Везните са инициатор за поемане на отговорност, Рибите обикновено са пасивни и чакат да видят с "чия ръка са раздадени картите". И докато Везните са фокусирани към трайното обвързване, Рибите са много обсебени от чувствата си и предпочитат сърцето да определя дали да останат или да напуснат въпросната връзка. И все пак и двамата са романтици и любители на изкуството, така че е напълно възможно някой, роден под знака на Рибите, и друг, роден под знака на Везните, да намерят начин нещата да върват по мед и масло. 

More Astro