Следва

Alberta Ferretti, Spring 2022, READY-TO-WEAR

Dolce & Gabbana, Spring 2022, READY-TO-WEAR

Искаме светлина! 

Runway преди 2 години

Доменико Долче и Стефано Габана не са имунизирани срещу Y2K треската, обхващаща модата този сезон, а и защо да бъдат? Началото на века беше пикът на Dolce & Gabbana, момент, в който славните "излишъци" и "ексцесии" на тяхната естетика размахваха модното махало от минимализъм до максимализъм както си пожелаят. Бекстейдж Стефано Габана каза, относно новата колекция: "Искахме да направим нещо, което не е подобно на всичко останало, но в същото настроение като колекциите от 2000-те. Излизаме от тъмно време - в смисъл на пандемията - и искаме да се радваме на живота. Искаме светлина."

Мястото е Metropol, всичко блести като диамант, подиумът е огледало, осветено със 75 прожектора - всичко това допълващо самите дрехи и аксесоари, даващи усещане на изрисувани безброй кристали (да, дори повече от мъжката колекция, която дуото представи през юни). Харесва ни, че бельото е на почит сред 104-те визии на Dolce&Gabbana - винаги видимо под и през мини ризи, поли с ресни от мъниста, корсети, якета, панталони с ниска талия, прозрачни рокли. Други впечатлителни моменти от ревюто са: Дженифър Лопес върху тениски, upcycling философия (много преизползвани материали), доста камуфлаж, леопард и жестоки ботуши... Идеята на Стефано и Доменико е, че "Секси" се предлага във всички размери и кройки, защото така трябва!" Разглеждаме D&G Spring 2022 в галерията горе!

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.