Следва

Любов на червения килим: Амал и Джордж Клуни на премиерата на The Tender Bar

Прекрасна: Леа Сейду за новия Бонд, "Френският бюлетин", каскадите и живота след кризата

Факт, който лесно се забравя, е, че в 24 филма в продължение на шест десетилетия, никаква любовна тръпка и никоя красавица не блесва на екран в повече от един филм за Джеймс Бонд

 

Celebrities преди 2 години

Но в „Смъртта може да почака", 25-тата част от блокбъстър франчайза, която бележи финалнота поява на Даниел Крейг като мрачния секретен агент, Леа Сейду ще направи точно това, като повтори ролята си от „Спектър" от 2015 г. като загадъчната психоложка Маделин Суон.

36-годишната френска актриса е свикнала да създава истории. През 2013 г. тя и нейната портньорка Аделе Екзархопулос стават първите изпълнителки, наградени със "Златна палма"  заедно с режисьора си Абделатиф Кешиш за възхитителната и противоречива любовна история "Синьото е най-топлият цвят". По това време Сейду вече има номинации за награда „Сезар" за френските драми „La Belle Personne" (2008) и „Belle Épine" (2010), и очарова зрителите с камеята си в „Inglourious Basterds"  или "Гадни копилета" на Тарантино (2009). След това се присъединява към ансамбъла на The Grand Budapest Hotel (2014) като прислужница, наподобяваща сфинкс, преди да се запише да играе тихата, но брутално интелигентна и способна Суон.

В Spectre, Бонд среща Суон, дъщерята на наскоро починалия злодей г-н Уайт (Джаспър Кристенсен в ролята), в уединената австрийска клиника, където тя работи. Двамата попадат в засада, но бягат, пътуват до Танжер в търсене на улики и по-късно до Лондон, където след експлозивен финал заедно потеглят към залеза. „Смъртта може да почака" на Кари Джоджи Фукунага премества историята им в Италия, където обмислят бъдещето си заедно, докато враговете им не ги настигат и Бонд започва да се страхува, че тя ще го предаде. 


Кой как избра да се рекламира: Леа Сейду за Capucines bag на Луи Вютон


Преди излизането на филма в кината на 30 септември, Сейду разговаря с Vogue за мощните женски образи, каскадите, които я изнервят и за най-новият си проект - „Френският бюлетин" (The French Dispatch) на Уес Андерсън (четете още: Всичко за "Френският бюлетин" и Тимъти Шаламе в шедьовъра на Уес Андерсън, който идва през октомври).

"Спектър" завърши с това, че Джеймс Бонд и Маделин Суон напускат Лондон заедно. Знаехте ли в онзи момент, че ще се върнете за следващия филм?
Надявах се, че ще стане така, но тъй като всички знаехме, че това ще е последният Бонд за Даниел, когато ми се обадиха, бях изненадана. Помолиха ме да се включа, ако трябва да съм честна. Щастлива съм, че този път имах възможността да развия образо малко повече - вече знаем повече за произхода на Маделин, за отношенията с майка й. Поради това по-добре разбираме връзката между Бонд и Маделин и защо те са толкова блозки - двамата имат много общи неща. И двамата са повредени, сираци са, а бащата на Маделин е убиец, така че тя познава този свят. Двамата се разбират и суещат.

Маделин е централен образ във филма. Изненада ли ви да установите, че всъщност е първата от многото любовни забежки на Бонд, която се появява в два поредни филма?Тя е сърцето на „Смъртта може да почака". Опознаваме я по-добре, за да сме по-привързани към нея. Това е нещо ново в поредицата - в миналото женските образи не са толкова развити. С Наоми Харис, Лашана Линч и Ана де Армас в него се изгражда цял панел от силни жени и има разнообразие. Това в известен смисъл също е много ново и изключително необходимо. Освен това те не са само силни роли, а имат истинска дълбочина като образи."

Когато се заговори, че Лашана Линч ще бъде новият 007, веднага се прие, че следващата Бонд със сигурност ще бъде жена. Това ли е логичното нещо и това, което бихте искали да видите?
Не, не мисля, Джеймс Бонд е Джеймс Бонд. Но бих искала да видя женски герой, подобен на Джеймс Бонд и съм сигурна, че това ще се случи.

Във филма има невероятни каскади, включително преследването с кола, което видяхме в трейлъра. Кои от тях са най-предизвикателни за заснемане?
Това преследване с кола е доста страшно (смее се), но пък забавно. Това е нещо, което е логично да се случи във филм за Джеймс Бонд и като актьор винаги е добре да преодолявате границите, но аз не съм много смела, така че всеки път, когато трябва да направя нещо подобно, съм нервна. Но пък в крайна сметка се чувствам горда. Има и друга сцена, в която трябваше да плувам и да стоя във водата почти цял ден. Това е доста трудно. При това успоредно снимах други филми, точно преди и след „Смъртта може да почака", така че процесът на снимане бе силно компресиран. Мисля, че снимах три месеца, за Spectre бяха осем, но този път ролята е по-голяма, така че се чувствах много различно."

Какво е чувството от дългото чакане да излезе филмът по кината, чакахме повече от година? 
„Лудост беше. Мина толкова много време, че е странно сега да правим промоцията, но съм много щастлива. Това е последният филм за Джеймс Бонд на Даниел и той наистина заслужава да получи страхотно изпращане. Да работиш с него е огромна радост. И филмът не е просто забавен, той всъщност е много емоционален. Сигурна съм, че хората ще бъдат изненадани и се надявам да им хареса."

Друг филм, в който ще ви гледаме скоро, е „Френският бюлетин" на Уес Андерсън. Споделете малко повече за работата ви в проекта? 
"Прекрасно беше. Прилича малко на филм за Джеймс Бонд, защото има страшно много герои, а всички на снимките се чувствахме като семейство. Приятно ми бе да бъда с всички тези хора, защото понякога, когато изнасяш сам цял филм на раменете си и си единствен, може да е малко самотно.

Извън работата, каква беше последната година и половина за вас?
Пандемията беше тежко време. Накара ме да си задам въпроси за света и да усегя чувството, че нещата сякаш се разпадат. Тогава имах чувството, че хората ще са по-наясно със сериозните проблеми, с които се сблъскваме след като пандемията отмине, но сега има чувството, че нищо не се е променило. Връщаме се там, където бяхме. Признавам, че съм малко притеснена за света в момента."

More Celebrities