Всичко за

Всичко за "Френският бюлетин" и Тимъти Шаламе в шедьовъра на Уес Андерсън, който идва през октомври

Тръпнем за този филм по начин, подобен на начина, по който тръпнем за House of Gucci с Гага и Адам Драйвър. Във втория най-очакван филм за годината челната позиция се пада на все по-модния Тимъти Шаламе, а режисурата е на Уес Андерсън (неговият десети филм дотук). View Sofia разкрива всичко, което буди любопитство около лентата, още повече, че наскоро френски колега - журналист ясно заяви, че филмът ТРЯБВА вече да излезе по екраните, защото вероятно ще искаме да го гледаме десетки пъти. Даже не десетки, а нагоре... 

Изминаха 18 месеца, откакто френската лента на Уес Андерсън трябваше да направи световната си премиера на престижния филмов фестивал в Кан - случката бе планирана за 2020-та, но предвид Ковид, всичко се разпадна и се наложи дълго и напоително очакване. На 12 юли 2021-а публиката в Кан най-накрая успя да седне пред екрана и да разбере защо пред себе си има шедьовър. Четете още: Нищо по-сладко от Тимъти Шаламе и Тилда Суинтън в Кан!

Изключително готиният, фин, изящен разказвач Уес Андерсън, може би най-интересният сред американците режисьор в момента, развива една перфектно снимана и пълна с величествени актьори история за задкулисния живот в редакцията на един американски всекидневник във Франция (базирана в измисления френски град Ennui-sur-Blasé). Филмът бележи първа творческа среща между Андерсън и златното момче на арт-киното - Тимъти Шаламе, която среща получи звездния си миг на червения килим на Кан - двамата минаха заедно - актьор и режисьор, следвани по петите от останалите от нечовешкия състав - Тилда Суинтън, Бенисио дел Торо, Бил Мъри, Ейдриън Броуди, Леа Сейду, Кристоф Валц, Уилям Дефо, Анджелика Хюстън между останалите.  Освен че сме Редакция и нищо редакционно не ни е чуждо, очакваме филма, чието действие се развива през миналия век и обхваща няколко десетилетия, защото познаваме и почерка на Андерсън, и енергията на Шаламе, за останалите актьори няма нужда да казваме каквото и да е. Представяме си главният редактор на вестника (в ролята Бил Мъри) и неговото огромно желание да го списва професионално и свободно в един странен, пъстър, пълен с индивидуалности сюжет... Освен всичко като герои и образи, филмът обещава да е невероятно красив - допускаме в съзнанието си идеята за измислено провинциално френско градче, заснето с вкус, като ролята на интериора е също повече от съществена  (екстериорите във филма са снимани в градчето Ангулем, интериорите – в немската студия "Бабелсберг“, бюджетът е близо 20 милиона долара само за тази част от продукцията). 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.