Какво ново: нов човек в Isabel Marant

Какво ново: нов човек в Isabel Marant

Френската модна къща Isabel Marant обяви ново попълнение в екипа си. От началото на октомври, съвместно с основателката на бранда Изабел Маран, над мъжките и дамски колекции, в качеството на творчески директор, ще работи холандската дизайнерка Ким Бекер

Дамата всъщност е ветеран във френската къща, като едва кратка пауза от три години я дели от завръщането й. Този път тя ще е ангажирана повече - ще се занимава освен с воденето на креативните екипи, и с проектите на марката извън колекциите, както и с цялостното развитие на бранда.

Изпълнителният директор на компанията заяви, че стъпката е част от плана да се създаде по-силен екип около основателката, мадам Маран, след като от 2015-та досега ръстът в обема на продажбите на дрехи и аксесоари с примамливия етикет се е увеличил двойно.

Бекер е възпитаничка на Академията по изкуства и дизайн в холандския град Арнем. Между 2008 и 2018 година Ким заема длъжността креативен директор на модна къща Isabel Marant, след което продължава кариерата си в Saint Laurent, където твори като ръководител на екипа за междусезонните колекции. Връщането й в Marant вероятно е обусловено от някакъв вид неразбирателство в по-голямата Къща, каквато е Сен Лоран, но предчувстваме, че ще донесе единствено ползи за любимата ни Изабел Маран.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.