Следва

Maison Margiela, Spring 2022, READY-TO-WEAR

Comme des Garçons, Spring 2022, READY-TO-WEAR

Минималистичния максимализъм на Рей Кавакубо 

Runway преди 2 години

Рей Кавакубо пише прес-мейл, засягащ новата колекция на Comme des Garçons, но и не само. Съобщението идва директно от Токио и представлява списък с психологични елементи и лична настройка към модата, който цели да премахне умствени примки и конвенции, в които е оплетена модната индустия, които я бавят и дърпат назад, ето го: 

Тема: Настоящо състояние на ума, а не тема на имейла

Неща, които чувствам, че не са ни нужни тези дни:

- Създаване на сложни, многокомпонентни тъкани

- Използване на сложни цветове

- Модели, които задават телесни стандарти

- Детайли, които подчертават дрехите

- Намерението да се правят дрехи

Всичко това ни навежда на мисълта, че дизайнерът се стреми към нещо спокойно, хармонично и естествено, сякаш връщайки се към изконния японски минимализъм с макси twist. В колекцията виждаме гигантски дрехи-скулптури, обагрени в цветя, листа и панделки - те са толкова големи, че моделите трябва да се наведат или обърнат настрани, за да влязат и излязат през вратата на подиума, което не говори за нищо практично, но определено внушава новост, специалност, веселост, своеобразен Ренесанс. Цялата колекция е в галерията ни, насладете се...

 

 

More Runway

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: примитивите на Marni

Runway преди 1 ден

Франческо Рисо изпитва необходимостта да направи исторически скок към произхода на човека. На Седмицата на модата в Милано в хартиената пещера Marni дефилира мъжката и женската колекции Есен/Зима 2024/25. Специални гости на шоуто бяха Кание Уест и съпругата му Бианка Ченсори.   

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: надеждата, от която се нуждаем, се казва Prada

Runway преди 3 дни

Дуализмът е дума (и действие), която може да опише не само днешната колекция, но и цялото съвместно творчество на Миуча Прада и Раф Симънс (вижте още: Седмица на мъжката мода в Милано: Prada Fall 2024).