Следва

Претендентите за Оскар за 2022: "Дюн", "Макбет", "Спенсър" и другите

Хей-хо! Всичко, което знаем за live-action "Снежанка" на Disney

Ако сте скептични или недоволни от последните игрални Disney филми, римейкът на "Снежанка" от House of Mouse заслужава вашето внимание. Носителката на Оскар Грета Гъруиг  потвърди, че ще напише фантастичния сценарий, даваме подробностите и обобщаваме всичко друго, важно, което знаем...

Movies & TV преди 2 години

Това е проект с особено високи залози за Disney

В пантеона на класическите принцеси на Дисни, Снежанка заема специално място. Вдъхновен от едноименната история на братя Грим, "Снежанка и седемте джуджета" e първият пълнометражен анимационен филм на компанията, лансиран 1937 г., повлиял на велики режисьори като Орсън Уелс и Федерико Фелини. Както критикът на New York Times Франк С. Нюджънт показателно пише през 30-те години: "Ако го пропуснете, ще пропуснете 10-те най-добри кино момента от 1938 г. Погледът на Уолт Дисни към немската приказка от 19-ти век в крайна сметка се превърна в най-печелившия филм някога до този момент, затвърждавайки холивудския статут на компанията."

Рейчъл Зеглер ще влезе в златните обувки на Снежанка

Disney се ангажира да наема по-разнообразни актриси за главните роли в предстоящите си филми и както Холи Бери ще играе като Ариел в предстоящия римейк на "Малката русалка“, така Снежанка ще бъде изиграна от Рейчъл Зеглер, звездата от West Side Story на Стивън Спилбърг. 17-годишната гимназистка е избрана сред не по-малко от 30 000 други латиноамерикански актьори за ролята, след като изпраща видеоклипове, на които пее "Tonight“ и "Me Siento Hermosa“ по време на открития кастинг на филма.

А Гал Гадот ще е Злата кралица

Друга скорошна тенденция в Disney? Преоценка на злодеите. От Злодеида (Анджелина Джоли) до Круела (Ема Стоун) - нищо вече не е същото. Гал Гадот от Wonder Woman ще играе "най-красивата от всички“, Злата кралица, която поръчва убийството на доведената си дъщеря Снежанка, след което принцесата бяга в гората и се скрива при седемте джуджета. Кралицата да се маскира като зла старица, дава на Снежанка отровна ябълка, която я приспива за 100 години. Въпросът е: кралицата ли е откачена психопатка, която си говори с огледала, или просто поредната жертва на "половия ейджизъм"?

Продуцентският екип е не по-малко евтин от актьорския състав

Марк Уеб - авторът, най-известен с филма "500 мига от любовта" - ще режисира "Снежанка", а на Грета е поверен сценарият. Малко се знае за сюжета на този етап, освен че той ще се основава на филма от 1937 г. Има богат материал, който Геруик може да черпи - оригиналната приказка, на която съществуват безброй вариации. Взимаме предвид и факта, че в историята на Братя Грим Злата кралица всъщност се опитва да убие Снежанка няколко пъти, използвайки различни магически предмети, включително плътно завързани корсети и отровен гребен.

Музиката този път ще е на ниво

Въпреки че Disney елиминираха музикалния репертоар в някои от по-новите си лавй-екшън филми (хм, "Мулан"), сега сме сигурни, че хубава музика ще има. Бендж Пасек и Джъстин Пол - екипът, отговорен за саундтраците на La La Land и The Greatest Showman - пишат оригинални песни за филма. Музикалните репетиции трябва да започнат в началото на следващата година, като - през март. Остана само едно нещо, което не ни дава мира - кой ще е Принц Чарминг... 

via GIPHY

More Movies & TV