Следва

Астропрогнозата за 47-ото Народно събрание - Луна в Скорпион и други подводни камъни, както и някои положителни аспекти

Кой е Никола Минчев - приятният мъж, който ще остане в историята като най-младият председател на НС

Роденият през 1987 година (на 13 септември, за да сме точни) юрист Никола Минчев беше избран за председател на 47-ото Народно събрание. Предложението му е от "Продължаваме промяната", а за избора гласуваха 158 депутати.

 

All About Life преди 2 години

Никола Минчев вече влезе в българската история като най-младият човек, избиран на този пост. 34-годишният симпатичен мъж е завършил 91. НЕГ в София и право в СУ, има дългогодишен стаж като адвокат, в международно признатата кантора "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков", където и стартира кариерата му.

"Той е юрист с изрядна репутация, имаме му доверие. Нашето предложение ще бъде той да бъде за следващите 4 години. Надявам се коалиционните ни партньори да го подкрепят", заяви на влизане в парламента тази сутрин лидерът на ПП Кирил Петков.

"В благоприятното положение сме на хора, които сме получили доверието на българските граждани. Предстои по-тежката задача - доверието да бъде оправдано. НС е върховната институция, която защитава всички сфери в обществения живот - от правата на хората до това да изведе българското общество до заслужено челно място в Европа. Парламентът отразява нагласите на обществото с избора на 7 формации, избирателят ни показа, че иска екипна, а не авторитарна работа. Длъжни сме да се съобразим с волята му. Ще има спорове, но в рамките на дискусия. Нека в пълен 4-годишен мандат да наложим нов модел на правене на политика", заяви Никола Минчев във встъпителното си слово като председател на парламента. 6 минути преди 12 часа той закри първото заседание на парламента, насрочвайки следващото за 8 декември.

Иначе, Никола Минчев бе водач на листата на кандидатите за народни представители на „Продължаваме промяната" в Перник, откъдето е родом. Голямата му страст е процесуалното представителство, като е защитавал правата на клиенти пред Арбитражния съд на Международната търговска камара. Участвал е в конференции и е водил лекция пред Energy Law Group (европейска мрежа от адвокати в областта на енергийното право). Опитът му включва и банкова регулация и капиталови пазари, както и обществени поръчки, посочват на сайта на "Продължаваме промяната". Освен немски, говори и английски. Семеен е, с две деца, жена му е от Пловдив и се казва Силвия, а двамата са заедно от 6 години.

Видимо неопитен пред камера, очевидно незапознат с тънкостите на задачата, с която се заема, той все пак изглежда буден, любопитен и амбициозен мъж, който изпитва радост от предоставената му от съдбата възможност. На въпрос на колеги дали се притеснява, че от този момент животът му се променя - вече ще е навсякъде с охрана, стъпките му ще се следят изкъсо и от всички и това неизменно ще повлия на личния му живог, г-н Минчев каза, че не се тревожи, ще свикне лесно и не вижда как това ще попречи на частния му живот. 

"Целия си живот съм изкарал в България. За мен е чест да споделям общи принципи с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип", каза Минчев при представянето на проекта "Продължаваме промяната" преди няколко месеца. Негови заместници в Парламента ще бъдат: Мирослав Иванов от "Продължаваме промяната" - от Ямбол, също завършил „Право" в Софийския университет; Росица Кирова от ГЕРБ-СДС; Муккадес Налбант от ДПС; Кристиан Вигенин от БСП; Ива Митева от „Има такъв народ"; Атанас Атанасов от „Демократична България" и Цончо Ганев от "Възраждане. Всички зам-председатели бяха единодушно избрани с 239 гласа "за" от общо 239 гласували.

Пожелаваме на най-младият председател на българския президент успех! Дано се справи с трудностите, неизвестностите и подводните камъни. Ако успее, печелим всички.

More All About Life