Следва

ЧРД, 84, Джейн Фонда, вечно красивата!

Анди Макдауъл: "Спрях да си боядисвам косата, защото..." и продуктите, които използва

След като изуми всички на червения килим в Кан тази година, Анди обяснява причините за прекрасната си коса в цвят "сол & пипер"

Hair преди 2 години

"Ако Джордж Клуни може, защо аз да не мога?" След Кан 2021 г. Анди Макдуъл (63) се завърна, за да удиви всички, обяснявайки причините за прехода си към сивите коси. Сребърен обрат, роден по време на локдауна, с привкус на истински силен ход, приветстван от обществото и от семейството й.

Анди Макдауъл - сребърната коса е подходяща за всички

През 2021 година загърбихме много дълъг списък от окончателно остарели табута, едно от които се върти около въпроса как и кога да изоставим боята за коса и да преминем към сребристия нюанс. Епохален преход, отбелязан съвършено от 63-годишната актриса Анди Макдауъл, която със заслужена доза зряла увереност прекоси един от най-важните червени килими - този в Кан. Тя, разбира се, поясни, че решението й е било посрещнато с известно недоумение от страна на нейните агенти и продуценти.

Но, актрисата продължава напред със страхотно спокойствие и осъзнатост: "Щом Джордж Клуни може, защо да не мога и аз?", сподели тя в интервю за Vogue. „Отдавна чувствам, че визията "сол и пипер" е в съответствие с моята личност. По време на локдауна развих истинска мания по творенията на колориста на Джейн Фонда, Джак Мартин."

Ход за овластяването на жените

„Първоначално имах някои съмнения, защото не исках да разочаровам никого“, обяснява Анди в публикуваното наскоро интервю, „но когато се видях със сребриста коса, почувствах голяма сила. Имах усещането, че се приемам и прегръщам такава, каквато съм и където съм в живота. Нещо повече, откривам, че този нюанс дава много на лицето ми, защото е по- хармоничен за моята възраст".

Изборът на Анди Макдауъл да не се боядисва повече е прекрасен начин да разбулим старото табу, според което застаряващият мъж е по-привлекателен, отколкото жената. „Тренирам много и съм в супер форма“, казва актрисата. „Не искам да бъда задължена да изглеждам по-млада, отколкото съм. Възрастните мъже са много харесвани, време е да започнем да мислим така и за жените. С малки стъпки ще стигнем и до там."

Подходящите продукти, с които да кажем чао на боята за коса

Разбира се, за да поддържа сребърната си коса по най-добрия начин, тя използва лилави шампоани, които се борят с жълтите оттенъци и подчертават блясъка на студените тонове. „Но забелязах, че в дългосрочен план са склонни да изсушават косата ми“, обяснява звездата, „така че използвам и специални балсами и маски“. Любимата й марка? L'Oreal, брандът, на който е посланик. Изборът между лилави продукти за бяла или много светло руса коса е все по-богат.

Балсамът за лилаво тониране Blonde Revival на Aveda е богат на подхранващи растителни масла като акай бери и маракуя и придава мекота и копринено усещане. Докато маската на Oribe - Silverati Illuminating Treatment Masque с ултра мека формула, укрепва косата и й придава еластичност, овлажнява скалпа, коригира жълтите тонове и прибавя яркост на сребристия тон.

More Hair