Следва

Виктория Де Анджелис от Maneskin - иконата на Възраждането на леопардовото палто

We Love: параолимпийската шампионка Вероника Плебани е корица на Vogue

Харесваме много корицата на новия брой на италианския Vogue. Мотото на броя е CONFIDENCE, т.е. увереност, а параолимпийската атлетка Вероника Йоко Плебани е най-хубавата илюстрация, че именно "увереността е половината от успеха", както обичаме да цитираме по-мъдрите от нас >>> 

 

All fashion преди 2 години

През 2011 г. Вероника се разболява от бактериален менингит. Оздравява, но премеждието е много тежко, а белезите от преживяното са буквално кошмарни - цялото й лице и тяло са белязани завинаги. Болестта при Вероника е в една от най-агресивните си форми, развива се много бързо, лекарите са принудени да ампутират фалангите на пръстите й, и на ръцете, и на краката. 

5 години след преживения ужас, италианката започва да се интересува от триатлон, който съчетава колоездене, бягане и плуване. Усилията й дават резултат - миналата година тя стана бронзова медалистка в дисциплината на Параолимпийските игри в Токио. Вероника днес е на 25 години, занимава се и със сноуборд крос и параканое, освен с паратриатлон, за който печели олимпийския медал. 

Дамата е сред изявените спортисти, които активно подкрепят движението, насочено към приемане на тялото такова, каквото е. 

„Хората обикновено смятат, че е необходима много смелост, за да се покажеш публично, ако тялото ти не е на ниво, но аз не възприемам нещата така“, казва Вероника, снимана на корицата на Vogue от Чо Ки-Сок. „Винаги съм мислила за тялото си като за инструмент. който ми позволява да правя нещо, а не като на нещо ограничаващо. Всъщност направих необикновени неща, след като тялото ми претърпя трансформация, така че никога не го намразих."

Броят излиза на пазара днес, 5 януари. Молим, който има път от Италия тези дни, да ни донесе един. Приветстваме с цялото си сърце инициативата на колегите, а самата Вероника е една от най-хубавите жени, които сме виждали напоследък. Респект!   

More All fashion