Следва

Beauty Trend Report: Шоколадов нокът

DIY: прекрасни къдрици ала "Емили в Париж", фризьорът й Майк Дезир ни казва как

"Как S-образните къдрици на Емили са толкова симетрични?", "Кой размер маша използва?", "Какво поддържа косата й къдрава под тази шапка-идиотка?"... Това са само част от въпросите, които се въртят в ума ни докато поглъщаме фанатично първите 10 епизода на Емили в Париж - и имам тъй като предстои втори сезон, представяме отговорите от самия фризьор на продукцията

 

Hair преди 2 години

Точно като противоречивия усет за мода на Емили Купър (изиграна от Лили Колинс), косата й не е точно олицетворение на френско безгрижие (а ла Камил и Силви). Това е една романтична, но не по-малко великолепна трактовка на кичури, стилизирани до съвършенство, в безупречни S-образни вълни, разливащи се като водопад по гърба й с изключителна прецизност - контрапункт на рошавите, разплетени като кошници коси на нейните парижки приятелки. Визията й наистина се променя, когато усвоява езика и малко повече je ne sais quoi, но появата на по-хлабави вълни също е перфектна под килнатата баретата и във великолепно навита нагоре или елегантно полуприбрана фризура. Как се прави всичко това - идеална къдрава коса без нито един не-на-място кичур?


"Емили в Париж" с втори сезон, за кое се вълнуваме


Celebrity фризьора Майк Дезир казва: "Новият сезон е пълен с изненади - преминаваме от обемни къдрици, вдъхновени от 40-те, през класически вълни като на Грейс Кели от 50-те, до перфектна висока конска опашка от 60-те, напомняща на Брижит Бардо. Възползвам се и от френската модна класика шал бандана, кок банан и, разбира се, плитките". Четете още: DIY: Бабет фризурата на Брижит Бардо

Мъжът зад тези образцова спирална прическа споделя на колегите от Vogue своите съвети и техники за това как точно да вкараме в косите си духа на "Емили в Париж": 

1/11 - Инвестирайте в качествена грижа за коса

"Продуктите, които използвате у дома, са от ключово значение за поддържането на прекрасна коса. Необходимо да се променят ритуалите и продуктите - било то за хидратация, възстановяване или запазване на цвета. Обичам шампоана No Frizz, балсама Restore и Restore Repair маската на Living Proof. Процедурите преди шампоана като подхранване и масаж, също подобряват кръвообращението на скалпа, отпускат мускулите, повишават блясъка и подхранват косата. Всичко това помага за възстановяване на влагата, като същевременно възстановява естествените процеси на регенерация и възстановяване на косата. No Frizz Vanishing Oil осигурява подхранване, богато на антиоксиданти."

2 / 11 - Съвети за подготовка на косата преди оформяне

"Ако искате да пресъздадете тези характерни вълни на Емили у дома, се уверете, че косата ви е напълно суха, преди да използвате термозащита, което също е друга съществена стъпка за предпазване на косата от топлинно увреждане и накъсване. Предлагам да нанесете воал от Bumble&Bumble BB Mist върху косата, преди да използвате преса или маша, за да оформите къдриците - това също помага за придаване на мекота и лекота. Освен това, напръсквам предварително лак върху всяка секция още докато косата е влажна, преди да я изсуша, с помощта на Dyson Supersonic, което позволява да предотвратя всякакви топлинни увреждания, да контролирам вида и формата на къдриците и да поддържам косата гладка и блестяща."


Ето го трейлъра на втория сезон на "Емили в Париж"


3/11 - Дебелината на кичурите определя размера на къдриците

"Колкото по-малък е участъкът, толкова по-стегнат е контурът и колкото по-голям е кичурът, толкова по-свободни са вълните. Препоръчвам да започнете със секции от косата, които са със същия размер като вашата маша - аз лично използвам ghd с диаметър от един инч."

4/11 - Посоката на машата определя формата на къдриците

"Винаги започвам отзад, като машата се държи хоризонтално за по-дефинирани вълни отзад, след това работя вертикално за страничните къдрици. Също така усуквам косата, преди да завъртя всяка част около машата (далеч от лицето), за да създам вълна вместо къдрица."

5/11 - Продукти и приспособления за "заключване" на къдриците

"Слагам щифтове и щипки, след като навия с маша всяка секция, за да охладя и закрепя къдрицата на място. Моите предпочитани стилизиращи продукти са лакът за коса Bumble and Bumble Does It All и Collagen Volume Bousse Mousse на Schwarzkopf Professional за по-тънки коси. За изразени вълни, които оформят лицето, предпочитам Bumble and Bumble Sumoclay, който създава добра текстура на косата и я прави гъвкава. За по-въздушни къдрици "разхлабвам" кичурите с широк гребен."

6/11 - Изкуството на ултра-равномерните S-образни вълни

"Първо използвам голям гребен, за да разреша къдриците, така че те да се слеят във вълни, след което напръсквам гребена с Bumble и Bumble Does It All, за да дефинирам и задържа формата им."

7/11 - Как шапката да не повреди косата

"За да поддържам косата подредена и без нежелано начупване, посягам към фин текстуриращ финиш мист от Imperméable Anti Humidity Spray на Oribe, така държа нещата под контрол."

8/11 - Експериментирайте с класически подобрения

"За когато Емили Купър не "носи" къдрици, една от другите ми любими визии изглежда много сложна, но в действителност е доста лесна за изпълнение. Това е визията на Емили в ресторанта - усукан възел. За да създадете тази прическа, трябва да разделите косата си на три опашки, първата на темето, втората в средата на главата, а последната към средата на ухото. Завийте опашката и след това издърпайте усуканата коса на възел, изравнете я към скалпа и я закрепете с фиби. Повторете процеса за другите две опашки. Ако имате дълга коса, уверете се, че сте подредили всички останали кичури. Може също да ги омотаете между всеки възел за допълнителна плътност. Последният щрих е да нанесете лака за коса Full Dry Volume Blast на Living Proof върху пръстите си и да прокарате ръцете през основата на скалпа, за да създадете естествена текстура, дефиниция и разделяне."

9/11 - Погрижете се и за косата у дома

"Добрата подръжка за косата опира и до домашната грижа - по-специално до това как спите. Спането на копринена калъфка за възглавница ще помогне за намаляване на триенето на косата и по този начин ще минимизира накъсването и вече няма да се налага да се събуждате чорлава и с накъсани кичури."

10 / 11 - Не забравяйте да добавите аксесоари

"Този ​​сезон аксесоарите са супер тренд. Като реверанс към Брижит Бардо използвам копринен шал By Dariia Day като шикозно намигване към 60-те. Също така използвам доста еластични панделки за опашки с копринена лента, за да предотвратя нежеланото начупване и смачкване, което могат да причинят обикновените ластици. Включвам също така в арсенала шноли и бижута за коса, за да добавя нотка, цвят или да придам блясък на актуалните модели."

11 / 11 - Почерпете вдъхновение от заобикалящата ви среда и го пренесете в конкретната ситуация

"Какво ме вдъхновява да творя? Животът: любопитството, наблюдението, емоциите, чувствата, хората, дрехите... Трябва да съчетая прическата с характера на Емили. Всичко е въпрос на екипна работа - визията й за Версай не би съществувала, ако дрехите не придават "ренесансовата" атмосфера."

More Hair