Следва

Така се става Дженифър Лопес: тренировка за идеално тяло на 52

Диетата против стареене на Бриджит Макрон

Първата дама на Франция не е запалена по новите уелнес тенденции, предпочитайки стария, но изпитан метод за постигане на вечна младост.

 

Celebrities преди 2 години

Бриджит Макрон ще навърши 68 години през април. Ако се съди по актуалните снимки на първата дама на Франция, тя ще отпразнува това събитие в страхотна форма. Съпругата на президента не се оплаква от наднормено тегло и без колебание може да си позволи рокли и поли, които подчертават стройните й крака. Но как Бриджит успява да запази фигурата си? Може да се предположи, че мадам Макрон има голям късмет с генетиката и въпреки това първата дама на Франция не забравя за диетата (четете още: Бюти-eволюцията на Бриджит Макрон: пластичните операции и генът).

Макрон изглежда с 10-15 години по-млада от връстниците си и носи доста смели дрехи (четете още: Всички стайлинг трикове на Бриджит Макрон в един аутфит) но когато става дума за хранене, някои диетолози може да нарекат Бриджит старомодна. Тя не е фен на популярната алкална диета и не си пада по гладуването. Тя просто се грижи дневната й диета да съдържа поне 10 сезонни зеленчуци и плодове и при никакви обстоятелства не иска да вижда фаст фууд на масата (вероятно Доналд Тръмп изобщо не би харесал това ).

Диетологът Франки Филипс отбелязва компетентния подход на мадам Макрон. Според специалиста, включването на разнообразни плодове и зеленчуци в ежедневната диета е един от най-добрите начини за поддържане на здравето и удължаване на младостта: „Хората, които консумират пет порции (около 400 грама) плодове и зеленчуци на ден, са с намален риск от развитие на няколко хронични заболявания, включително сърдечно-съдови заболявания и рак."

Плодовете и зеленчуците са не само източник на фибри, които са изключително необходими в зряла възраст, но и на хранителни вещества. Днес много диетолози силно препоръчват обогатяването на диетата със зеленчуци с високо съдържание на витамини, вместо обичайните хранителни добавки.

Има дори специални списъци със зеленчуци и плодове с подмладяващ ефект. Следните продукти обикновено са на върха на тези оценки:

Спанак. Богат на лутеин и зеаксантин, които предотвратяват развитието на катаракта и влияят положително на състоянието на ретината.

Червен пипер. Съдържа много витамин С и каротин, които се считат за мощни антиоксиданти. Витамин С помага за укрепване на имунната система, предотвратява стареенето на кожата и появата на бръчки.

Ябълки. Един от най-популярните плодове против стареене с високо съдържание на пектин, който ви позволява да премахнете токсините и да поддържате еластичността на кожата.

Авокадо. Продукт с много високо съдържание на витамин Е. Витамин Е е мощен антиоксидант. Диетолозите силно препоръчват ястия с авокадо за тези, които имат суха и раздразнена кожа.

Броколи. Богат на кверцетин, антиоксидант с противовъзпалителни свойства. Счита се за отлично средство за профилактика на колит и артрит. 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.