Acne Studios, Fall 2022 Menswear

Acne Studios, Fall 2022 Menswear

Обемни жилетки, пуловери, бомбър якета, палта с широки рамене - във всяка колекция на шведската Acne Studios тези елементи присъстват в една или друга степен

За сезон Есен/Зима 2022 Йони Йохансон изследва облеклото на традиционните жители на северната част на Швеция, където самият той израства. Някои от дрехите са изработени в класическата пачуърк техника, панталоните са с подчертано висока талия (почти до гърдите), якетата от овча кожа преобладават, шаловете изобилстват, виждаме и нагръдници, изплетени на ръка или ушити от обърната кожа.

По думите на дизайнера, желанието му е да покаже контрастът между селското и градското: затова и нагръдникът е облечен над изумрудена риза с пайети, а куртките от състарена кожа се комбинират с панталони със съвършена кройка и ръб, а намачканото кожено манто е украсено с цветни копчета във формата на сърца и цветя. Освен това в колекцията влизат две колаборации. Първата - с художничката Джеси Рийвз, която прави за Acne брошки, колиета и висулки. Втората е с бранда Kero, най-старият производител на традиционните за същия този Север обувки - Йохансон признава, че от дете ненавижда ботушите с върнат връх, носени от всички деца в училище, но за следващия студен сезон е решил да им даде втори шанс.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia