Следва

Войната в Украйна: ще бъде ли изправен Путин пред трибунал за военни престъпления и какви ще са наказанията?

Новолунието в Риби днес - един от най-позитивните аспекти за годината, ето защо

Толкова много надежда! 

Astro преди 2 години

В астрологията Луната контролира емоциите и интуицията. Тя диктува как да се свързваме с другите и да изразяваме мислите си - по същество управлява всички неща, свързани с най-дълбоките ни най-тъмни демони. На 2 март, днес, ще изживеем Новолуние в Риби, което означава, че емоционалното светило ще бъде в  на най-сантиментално астрологично място. Въпреки че ще сме много чувствени и емоционални, това не е непременно нещо лошо. Нараяна Монтуфар, старши астролог за Astrology.com и автор на Лунните знаци: Отключи своята вътрешна светлинна сила, дори казва, че това без съмнение е едно от най-позитивните Новолуния на 2022 г. Ето какво означава то:

"Рибите са нежен, интуитивен, ефирен, креативен и състрадателен знак и тази Лунна фаза е време, в което изцяло да дефинираме чувствата и да влезем в контакт с мечтите си,“, казва Лесли Хейл, психически астролог в Keen.com. Новолунията често се наричат небесни пречиствания, така че задайте намерение за емоциите, с които искате да влезете в контакт за останалата част от лунния цикъл този месец.

Това конкретно новолуние е изключително специално, защото се случва в съвпад с Юпитер, планетата на късмета и традиционния планетарен владетел на Рибите. Поради това можем да очакваме лунната фаза  да бъде доста емоционално изпълнена, според Лиза Стардъст, автор на Saturn Return Survival Guide и The Astrology Deck. "Луната в съчетание с Юпитер носи по-дълбока енергия - добре е да се ангажираме с домашния живот и да подхраним себе си, както и другите, чрез храна, TLC и много доброта“, казва тя. За да се възползвате от тази енергия, организирайте вечеря с приятели, изпробвайте нова рецепта или реорганизирайте спалнята си - с други думи, правете неща, които ви карат да се чувствате сигурни и спокойни.

Влиянието на Юпитер също ни кара да се задълбочим - и то много, тъй като планетата е свързана с търсенето на смисъл. "Може да откриете, че търсите някакво значение, знак или посока и да преоцените различни сфери от живота си като кариера, отношения и семейни връзки“, казва Яна Янович, астролог в Nebula. "Използвайте тази възможност, за да размишлявате върху по-големите въпроси в живота, а не върху ежедневните задачи. Това просто ще донесе много специално откровение, дори ако просто потвърждава текущата ви гледна точка." Ако усещате енергията на колективна екзистенциална криза, я която всички сме от началото на годината, това Новолуние ще ви постави отново на крака - поне за малко.

Както винаги, става ли въпрос за Риби, има една много тъмна страна на нещата, с която трябва да сме наясно. "Обратната страна на монетата е, че Юпитер и Рибите заедно могат да разширят емоционалния ни свят и всичко да стане прекомерно интензивно", казва Лиза Стардъст. "Най-добрият начин да се справите с тази енергия, ако тя стане непоносимо силна, е да поемете дълбоко въздух и да се изкъпете, да се доближите до вода, за да успокоите и отмиете разочарованието“. Ако ваните не ви харесват, не се притеснявайте – всяка релаксираща дейност, която харесвате, ще свърши работа.

Въпреки че това Новолуние е във водните Риби, ще бъдем силно повлияни от знака на Козирога. "Венера, Марс и Плутон са перфектно подравнени в знака на Козирог, събуждайки отново амбицията ни да изградим нещо смислено“, казва Монтуфар. "Тези три планети активират лунните възли на съдбата, което помага да затваряме и отваряме врати, за да приветстваме големи положителни трансформации в живота си.

Тази комбинация от планети в Козирог "придава динамичен и магнетичен вкус към началото на новата лунна фаза", според Мади Мърфи, съосновател на CosmicRx: "Междувременно Меркурий и Сатурн са в съвпад, което добавя известна основа и проницателна подкрепа към нашите мисли и действия. Всичко това създава сериозен космически коктейл и сякаш сърцата ни се разтягат широко, за да поберат целия космос в себе си."


Не на разбитите сърца или защо при съвпада на Марс и Венера не можем да спрем да мислим за другия


Монтуфар добавя, че това Новолуние е "златна възможност да започнем да отключваме даровете, които тазгодишната астрологична прогноза има за нас“ и може събитието ще се усети като повратна точка в нашето пътуване през годината. "Това е време да се отпуснете и да се успокоите“, казва Мърфи. "Отпуснете главата си назад и се разтопете в себеприемане, самосъчувствие и вяра." Много емоционално, разбира се, но това новолуние ни дава ново начало и положителен тласък към новата астрологична година, която ни предстои. Светът е ваш, само не си забравяйте кърпичките.

More Astro