Louis Vuitton, Fall 2022, READY-TO-WEAR

Louis Vuitton, Fall 2022, READY-TO-WEAR

Младост, блян мой, вечен блян... 

Това шоу е толкова свързано с конкретна епоха и определена времева рамка - Младостта - че ни става хубаво. В бележките си Гескиер нарече колекцията "излет в един забележим, мимолетен и решаващ момент, когато всичко излиза на преден план, в цялата си невинност и проницателност; това е колекция за непостоянството и красивата нестабилност на юношеството." Той създаде това състояние на най-праволинеен млад оптимизъм с множество снимки на Дейвид Симс. Фотографът навършва пълнолетие през 90-те години на миналия век, подобно на самия Гескиер, и разтърсва статуквото, създадено от поколението преди него, заснемайки своите връстници и други млади хора с vérité grit, който в крайна сметка се превърна в облика на този период. Чрез методите на шиене и бродиране на изображенията на Симс върху флорални жакардови поло блузи, част от този остър дух се просмуква и тук.

Насочвайки усещането за младежки експерименти, които си спомня, Гескиер покри вечерните си рокли със спортни ръгби ризи и плътни пуловери, увити около талията. Това е най-очарователната "група" визии в шоуто, напомняща как една тийнейджърка може да окупира дрехите на гаджето си по най-сладък и нагъл начин. Той също играе с андрогинни мотиви и кройки, често в големи форми. Ако тази есен изведнъж видите млади жени, решени да носят вратовръзки на възрастни мъже, това е причината. Други силуети изглеждат очертани от по-екстравагантната колекция на LV за пролетта, само че тук формите на суетата са ремиксирани в по-меко бродирано плетиво и туид, което ги кара да изглеждат по-ежедневни. Случайността е част от темата. "Свободата е всичко“, казва дизайнерът "без директиви и пречки“.

Докосването до носталгията предизвиква сладка меланхолия. Младостта е мимолетна, свободата също. В днешно време има много деца, но в автентично младите хора той вижда "вдъхновяващ идеализъм, надежда за бъдещето за по-добър свят". В този смисъл Никола всъщност не гледа назад, а гледа напред.

 Цялата колекция на Луи Вютон Есен 2022 е в галерията ни >>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia