Следва

Истории от живота: Джейн Кемпиън, очи в очи с най-великата режисьорка на света

Премиерата, кастът и всичко, което знаем за Dune 2

Dune на Дени Вилньов е с над 10 номинации за Оскар (четете още: Dune: Вселената, костюмите, историята, изкуството!), а че ще има втора част се знае отпреди да излезе първата. Още подробности, надолу >>> 

Movies & TV преди 2 години

Основните неща:

Кой е в актьорския състав на Dune: Part Two?

Тимъти Шаламе, Зендая, Ребека Фъргюсън и Хавиер Бардем остават. Флорънс Пю и Остин Бътлър се присъединяват.

Кога излиза филмът?

Горещо очакваното продължение трябва да кацне в кината на 20 октомври 2023 г., въпреки че промяната в производствения график означава, че е възможно забавяне. 

Детайлите:

Тези, които оцеляха, продължават да са тук, а Зендая ще има много по-голяма роля

Тимъти Шаламе ще превъплъти отново ролята на Пол Атридес, обявен за месия наследник на благороднически род, а Ребека Фъргюсън, Хавиер Бардем, Стелан Скарсгард и Дейв Батиста ще се присъединят към него като лейди Джесика, Стилгар, барон Харконен и съответно Глосу Рабан (Херцогът, изигран от Оскар Айзък, Лето, за съжаление загина в първия филм). Зендая, в ролята на Чани, един от свирепите фремени на пустинната планета Аракис, първоначално се появява във виденията на Пол и пресича пътя му за първи път към края на "Дюн". Зрителите са уверени, че след само седем минути екранно време на актрисата в първия филм, Зендая ще бъде по-важна в продължението. Ако режисьорът Дени Вилньов се придържа тясно към изходния материал, най-продаваният научнофантастичен роман на Франк Хърбърт със същото име, той трябва да я постави в позиция, в която да насочва и защитава Пол и в крайна сметка да се очертае добра романтична история във франчайза.

"Когато направих кастинга за героя на Чани, срещнах много актриси“, каза Вилньов пред La Repubblica през август 2021 г. "Зендая искаше да се яви на прослушване и днес, след като заснех филма и видях каква прекрасна актриса е, съжалявам, че я прослушвах аз. Просто защото не я познавах. Тя обаче ме впечатли и когато напусна студиото, знаех, че тя е Чани - млада пустинна тигрица. За мен е чест да представя два такива експлозивни таланта на екрана и нямам търпение да снимам втората част на Dune, за да ги събера отново заедно, знаейки, че в следващата глава Зендая ще бъде [женският] протагонист на историята."

Флорънс Пю и Остин Бътлър водят преговори за присъединяване към актьорския състав

На 8 март беше съобщено, че Флорънс Пю е предполагаемата принцеса Ирулан, дъщерята на императора, която се омъжва за Пол по политически причини. Пю и Шаламе, разбира се, са играли двойка преди това в затрогващата адаптация на Грета Гервиг на "Малки жени“ и са прекрасни един до друг, но според The ​​Hollywood Reporter все още трябва да се преодолеят няколко препятствия, преди да бъде постигната сделка. Пю очевидно чака най-новата чернова на сценария и може да възникнат проблеми с графика, ако тя също получи ролята на Мадона в предстоящия биографичен филм, режисиран от самата музикална икона.

На 10 март последваха още новини: Остин Бътлър, който е готов да изпадне в стратосферата след излизането на "Елвис“ на Баз Лурман, в който играе ролята на титулярния крал на рокендрола, е в преговори да играе Фейд-Раута Харконен, подъл племенник на барон Харконен и избрания му наследник. Все още обаче няма информация кой би могъл да поеме ролята на император Шадам IV (владетелят, който се чувства застрашен от Лето и затова заговорничи с Рода Харконен да изпрати него и семейството му в Аракис) или Алия Атрейдес, по-малката сестра на Пол .

Би трябвало филмът да включва епични сблъсъци и Тимъти, яздейки огромни пясъчни червеи

Феновете на романа на Хърбърт посочиха, че Dune обхваща само приблизително две трети от тома, което означава, че има много материал, останал за продължението. Първият филм завърши с това, че Пол се присъедини към Свободните с намерението да внесе мир в Аракис, така че, ако приемем, че вторият филм продължи откъдето е спрял, тогава трябва да станем свидетели на възхода на Пол като владетел. Когато вестта за неговото величие достига до барон Харконен и императора, те изпращат флоти около пустинната планета и Пол повежда фремените в битка върху гигантските пясъчни червеи под прикритието на електрическа буря. Едвам чакаме.

Премиерната дата може да се забави

На 7 ноември 2021 г. Collider съобщи, че продукцията на Dune: Part Two ще започне на 18 юли 2022 г., а филмът да пристигне в кината на 20 октомври 2023 г., но на събитието Contenders Film: The Nominees на Deadline през март 2022 г. , един от продуцентите на филма, Мери Парент, обяви, че графикът за снимките е изместен от лятото към есента. Остава да видим дали датата на пускане ще бъде изместена в резултат на това.

Допълнителни филми за Dune също са на хоризонта (май)

Въпреки че Вилньов говори за желанието си да разкаже историята в две части, той също каза на Entertainment Weekly, че "винаги си е представял три филма“ и че се интересува от още адаптации на книгите на Хърбърт от 1969 г., конкцерно Dune Messiah. А дано!

More Movies & TV