Следва

Дарителската изложба „Купи изкуство за Украйна“ събра над 38 000 лв.

Всички причини да гледате "Изгубеният град", смешно-романтична глътка въздух с Бълок, Тейтъм и Пит

Ако имате два часа време, които много искате да "изгубите", потопете се в това лепкаво пролетно питие от флирт, майтап, пайети, токчета, едри приятелки, зомбирани отхвърлени милионерски дечица и още, защото филмът със сигурност ще ви позабавлява приятно.

Movies & TV преди 2 години

Ако имате нужда от глътка свежо приключенско кино с прелестни мъже и пейзажи плюс една-две чудесни актриси за финес, гледайте премиерният филм "Изгубеният град" (преследва ни натрапчивото чувство, че това е най-лошото заглавие на филм въобще, но нямаме думата тук, това е заглавието и точка). Става дума за класическа холивудска продукция без грам претенция.

Създателите очевидно са усещали при снимането и монтажа кога трябва да е смешно, кога - тъповато-сълзливо, кога - общочовешки валидно, и ни най-малко не маскират тези си нагласи за пред зрителя. Откровено забавен, "Изгубеният град" е сякаш точният филм, от който всички ние, буквално зарити от тежки новини и кадри от течащата току до границите ни отвращаваща война, имаме нужда като удавник от въздух.

Последното клише идва тъкмо на място да кажем, че и филмът спокойно може да се нарече клише, но в приятния, лесно смилаем и недразнещ смисъл на думата.

Ето за какво се разказва, след което идват и систематизираните ни причини да ви поканим да го гледате, от 25 март, петък, само в кината.


Сандра Бълок в омбре творение от Ели Сааб на премиерата на "Изгубеният град"


Брилянтната, предпочитаща усамотението писателка Лорета Сейдж (Сандра Бълок) е посветила кариерата си на писане на книги за романтични приключения из екзотични места. Кориците на нейната популярна поредица романи са украсени от красивия, но леко повърхностен красавец Алън (Чанинг Тейтъм), силно вживян в ролята си на главния персонаж в историите на Лорета - Даш - извънземен романтик, секси мачо и релефен красавец, по който мацки от всички възрасти припадат. Докато е на промоционално турне за новата си книга, Лорета, отегчена и ужасена от глуповатостта на Алън, е отвлечена от ексцентричния милиардер Феърфакс (Даниел Радклиф), който е убеден, че тя може да го отведе до древното съкровище от изгубения град, описан в последния ѝ роман. Копнеещ да докаже, че притежава всичко необходимо, за да бъде истински герой, а не само образ от страниците на нейните книги, Алън се отправя на мисия да спаси Лорета. Оказали се в центъра на епично приключение в джунглата, нетипичната двойка ще трябва да работи заедно, за да оцелее в борбата с природата и стихиите и да намери древното съкровище преди да е изгубено завинаги.

Защо да се гмурнете в тази сладка боза? Поради тези 6 основни причини:

1. Чанинг Тейтъм, на своите 41 години, е умопомрачително секси. Гледайки го, установяваш, че и ти би пожелала да му скъсаш ризата, но веднага се сещаш, че синеокият бог е гаджето на Зоуи Кравиц, т.е. на този етап, идеята отпада, което не прави Чанинг по-малко разкошен.

2. Брад Пит, в първият момент на появата и по-късно, но няма да издаваме кога, е кралят на Холивуд, вчера, утре и най-вече СЕГА. От гласа през слабите стегнати крака с навити дънки, до скулите, татуировките и прочие, неговото име е Брад и хонорарът му от 20 000 000 долара си струва всеки цент за ролята, която в никакъв случай не е водеща, но със сигурност е от твърде секси второстепенните.

3. Даниел Радклиф, вечният Хари Потър, е перфектен. Зъл, но не много, истеричен, но умерено, амбициозен, но дезориентиран - прекрасна роля на синче, изпуснало богатството на таткото в полза на по-малкия брат. Комплексът сякаш струи от ушите на звездата, много, много добра роля (предвидими роли се правят най-трудно, като се замислим - евала на Радклиф).

4. Сандра Бълок - без изненади, Сандра, на своите 57 години, е с толкова брилянтно поставен ботокс, с толкова готина фигура и толкова нежно излъчване на обикновена жена, нищо, че през повечето време е в розов вечерен гащеризон с пайети и огромно деколте (какво хубаво нещо е естественият бюст). Вярна на себе си, Бълок играе леко, но не небрежно. Сладка е, но не сладникава. Точният човек на точното място. Още повече, че на премиерата на филма, самата Бълок обяви, че си взема почивка от киното, за да се посвети на двете си деца, осиновени преди 10 години. Т.е. гледаме я за последно поне за няколко сезона напред.

5. Смехът на моменти ще блика от гърлото ви, защото има няколко перфектно смешни момента, които ще останат в историята. Малко, но безценни.

6. Красиво е - като във всяка приключенска сага, и тук има джунгла, гробница, добре платена охрана с безупречни блузи-поло, море, езеро, огън и т.н., приятно за очите в пейзажно отношение зрелище.

Разпространява Forum Film Bulgaria.

More Movies & TV