Следва

Сватбата на Бруклин Бекъм и Никола Пелц, тя във Valentino, той - в Dior

Истории от живота: Делон, Шнайдер и Натали - трагичнното трио, донесло толкова много тъга

Любовта им никога няма да приключи. „Искам да те погълна с поглед“, казва Ален пред мъртвата Роми

Celebrities преди 2 години


Ален Делон и Роми Шнайдер

Доста лаконично: "Съжалявам. Знам, че щях да те направя нещастна. Заминавам за Мексико с Натали. Желая ти всичко най-хубаво! Париж, 1964 г.” Любовната история между Ален Делон и Роми Шнайдер, най-известната френска двойка в света, приключва с кратка бележка. В продължение на шест години обществото е очаровано от двамата актьори, които са толкова красиви, толкова талантливи, толкова влюбени. Той, на двадесет и девет, неустоим, с вид на негодник и с леден поглед, е един от най-съблазнителните мъже на планетата. Тя, с три години по-млада, е прекрасната актриса, която влиза в ролята на императрица Сиси. Двамата се запознават през 1958 г. на снимачната площадка на филма „Кристин” и оттогава са неразделни, въпреки авантюрите на актьора. Това, което успява да разруши връзката им е синеоко русо момиче с плътни устни: 22 годишната Натали Бартелеми, с неуспешен брак зад гърба си и с малко момиченце, което живее при баща си. Актьорът си загубва ума по девойката: той не само изоставя Роми, извършвайки непоправима грешка, но и предприема стъпката, която е планирал и отлагал няколко пъти с австрийската актриса, да се ожени (четете още: Истории от живота: Роми Шнайдер, трагичната любов с Делон, всички загуби и накрая смъртта).


Двойката във филма Чистият любовник. Именно на снимачната площадка те се влюбват

Любовната история на Ален Делон и Роми Шнайдер

Историята се пренася във вестниците и измъчва феновете на Делон и Шнайдер. В действителност връзката, която ги обединява, никога не приключва напълно и Натали скоро го осъзнава: „Той никога не говореше за нея, споделя актрисата след края на брака си с Делон, - но понякога виждах тъгата в очите му и знаех, че причината е Роми." Меланхолията, която често забулва погледа на актьора и го прави още по-завладяващ, не е поза. Делон е мрачна личност, нетолерантен е към правилата и лесно избухва.

Като момче няколко пъти е изключван от училище, след което се записва като доброволец парашутист и заминава за войната в Индокитай. За три години прекарва най-малко единадесет месеца в килията, заради недисциплинираното си поведение. В киното попада случайно, благодарение на ангелското си лице. „Скоро забелязах, че жените са луди по мен, пише той в мемоарите си („Les femmes de ma vie”, 2011), - и за тях винаги съм искал да бъда най-красивият, най-великият, най-силният: да го видя в очите им. Именно те, жените, ме подтикнаха да работя в този бранш”. През 1957 г. негова приятелка актриса го запознава с режисьора Ив Алегре, който му възлага роля в „Когато е замесена жена” (1957). През следващата година Делон приема мъжката главна роля във филма „Кристин”. Страхотна възможност, защото партньорката му е австрийката Роми Шнайдер, звездата от филмите за императрица Сиси, със зелени очи и превъзходен профил.


Роми във Франция, 1956 г; Роми и Ален Делон на снимачната площадка на филма "Кристина", 1958 г


Роми и Ален на снимачната площадка на филма "Басейнът", 1969 г.

Розмари Магдалена Албах-Рети, както е рожденото й име, се занимава с актьорско майсторство от много малка и героинята, която я прави известна, вече й е безинтересна. Вместо да снима четвъртия филм за Великата херцогиня на Австрия, тя предпочита да си партнира с неизвестен колега, Ален Делон, във филм по пиеса на Артър Шницлер. Срещата бележи повратна точка в живота и на двамата, както самият Делон си спомня години по-късно: „Пристигаше от Виена и аз те чаках на летището в Париж с букет цветя, който не знаех как да държа. Но продуцентите ми казаха: „Веднага щом се появи, отиваш при нея и й поднасяш цветята.“ Чаках с букета в ръка като глупак, сред орда фотографи. Ти слезе от самолета и се приближих. Каза на майка си: „Това трябва да е Ален Делон, моят партньор!“ Нищо друго не се случи, нямаше любов от пръв поглед. Затова отидох във Виена, където се снимаше филмът и именно там се влюбих лудо в теб. И ти се влюби в мен".

Веднага след като пристига в Париж, Роми Шнайдер пише в дневника си: „Той е твърде красив, твърде млад, твърде наконтен“. В края на снимките двамата са силно влюбени. Те се сгодяват и се местят заедно във Ville Lumière. Ален скоро се превръща в секс символа на Франция и доказва в „Под яркото слънце” (1960), че е и талантлив. С Роми са емблематичната двойка на европейското кино. Те са млади, красиви, търсени от великите филмови майстори като Микеланджело Антониони, Орсън Уелс и Лукино Висконти, който ги убеждава да играят заедно в театъра, в трагедията „'Tis Pity She's a Whore” (1961). „Висконти ни каза, че си приличаме и че имаме едно и също изражение, докато се мръщим от гняв, страх и мъка. Той го определи като погледа на Рембранд, който може да се види “ в автопортретите на художника””.


Актьорът, който накара поколения жени да мечтаят, целува Натали Бартелеми: ние сме през 1967 г., двамата бяха женени от три години. „Но често“, ще каже тя, „в очите на Ален имаше сянка на тъга. Тази сянка беше Роми“. Натали почина през януари. Той беше на 79 години.

Идилията продължава дори през 1962 г., когато се носят слухове за връзка между Ален и вокалистката на групата The Velvet Underground, певицата Nico, която ражда дете, което много прилича на актьора. Делон обаче отрича да е бащата. Междувременно той прави планове за живота си с Роми, която нарича Puppelé (кукла) и на която предлага брак. Сватбата обаче дълго се отлага. И една вечер актьорът среща буйната и красива 22-годишна Франсин Кановас, с псевдоним Натали Бартелеми. На практика това е името на дъщеря й и фамилията на бившия й съпруг, който ги изоставя в Мароко, за да се премести във Франция.


Прекрасно семейство. Образът на Ален Делон от 1966 г., съпругата му Натали и синът му Антъни, роден две години по-рано, почти буди завист, каквато е хармонията и красотата, която предава. Но това е илюзия. Година по-късно тя, уморена да бъде предавана, удря на съпруга си два шамара и си тръгва. Разводът идва през 1969 г.

Натали няма представа кой е Делон, докато не го среща в нощен клуб в Париж през 1963 г.. „Очите му ме поразиха“, разказва тя в интервю. "По някаква причина той седна върху чантата ми, така че бях принудена да го помоля да стане." Актьорът е смаян от нейната красота. Ухажва я и силно се увлича. Започва да излиза тайно с нея и изоставя Роми, която по-късно ще определи като „голямата любов на живота ми“, по унизителен начин. Раздялата предизвиква смут и голямо разочарование, защото обществото очаква сватба. През лятото на 1964 г. Делон се жени за Натали, която вече е бременна. Двойката прекарва медения си месец на океански кораб, пътуващ за Лос Анджелис. Актьорът подписва договор с MGM и двамата се установяват в Холивуд. Няколко месеца по-късно се ражда синът им Антъни. През 1967 г. Натали дебютира на големия екран заедно със съпруга си в „Самурай” на Жан-Пиер Мелвил. Двойката вече е в криза: един ден, изморена от поведението на Ален, жена му му зашлевява два шамара и го напуска. „Бях много наивна, споделя тя. - Той не ми беше верен, но аз бях“. Развеждат се през 1969 г..


Австрийската актриса и френската звезда във филма "Басейнът" от 1969 г. на Жак Дера. Божествената двойка е прекомпозирана, между двамата на снимачната площадка се пресъздава усещането, връщането на пламъка наистина изглежда възможно. Няма да е така, но по-късно Роми ще каже: "Ален остава най-важният мъж в живота ми".

Личният живот на Роми съвсем не е щастлив, макар че се омъжва още два пъти и има две деца, Даниел и Сара. Ален поисква да си партнират заедно във филма „Басейнът” (1969). Ето ги отново заедно на екран, красиви, с бронзов тен и много секси. Говори се, че искрата отново се е разпалила, но това не е истина. Разбира се, привързаността им един към друг се засилва. „Най-важният мъж в живота ми си остава Делон“, заявява актрисата. През следващите години обаче изпада в депресия и се отдава на алкохола. Тя е само на 44 г., когато умира в Париж, поразена от скръб, заради загубата на 14-годишния си син Даниел при злополука. 1982 г. Делон се втурва, за да се сбогува с починалата актриса и й посвещава трогателно писмо: „Гледам те как спиш. Аз съм до теб, моя Puppelé. И мисля, че си красива и че може би никога не си била толкова красива. За първи път в живота си - и твоя - те виждам спокойна и в мир. Колко си спокойна, колко си красива. Изглежда, че една ръка нежно е изтрила цялата тревога от лицето ти. Боже, колко млади и колко щастливи бяхме. Тогава животът, който се въртеше само около нас, ни раздели. Кукленце, гледам те отново и отново. Искам да те погълна с поглед. Отпусни се. Тук съм, близо. Научих малко немски, благодарение на теб. Ich liebe dich. Обичам те. Обичам те, моя Puppelé”. 

More Celebrities